Nutseilua, aurinkoa, vapautta ja serpentiiniä – kesän kohokohdat

Ennätyshelteinen kesä oli nautinnollinen liikuntakesä monelle, niin myös Team Tervahiihdon kestävyysliikunnan aktiiveille ja koutseille. Kaikki liikkuivat monipuolisesti ja osa kävi kisoissakin hakemassa kokemuksia, menestystä ja onnistumisen fiiliksiä.

Hellekesän ja runsaiden matkojen takia kimppalenkit jäivätkin vähiin, mutta nyt syksyllä niitä on tarjolla senkin edestä. Tulevalla viikolla jopa kaksi: Huttusen Jarin vetämä suotreeni ja kummiurheilijamme Riitta-Liisa Roposen sauvakävelylenkki ensi sunnuntaina Virpiniemessä.

Lue tästä porukan kesäkuulumiset!

Koutsi Hannu IsoHoo Kaikkonen

Hannu kesä on mennyt MTB tapahtumia ajellessa: Laajavuori, Tahko, Ylläs-Levi ja Syöte MTB. Syötteellä lähti pyörä lapasesta ja törmäsin pää edellä petäjään. Ambulanssilla Oysiin pään ja rangan kuvauksiin.

Ei onneksi ollut murtumia, mutta sen verran kolahti että seuraavana sunnuntaina oli RullaTervahiihdon vuoro aika vähillä rullahiihtotreeneillä. RullaTerva oli hyvä herätys talvea varten ja nyt on rullailua noin puolet treeneistä.

Sparraaja ja lenkittäjä Anna Talonen

Kesän kohokohta Annalle oli upea sää, jonka ansiosta koko elämän sai siirtää ulos!

Joka päivä on ollut täydellinen ilma juoksulenkeille. Iloa ja nauramisesta kipeät posket on saanut Nutsien kisareissuilla yhdessä ystävien kanssa, sekä pikkuisen tyttösen kanssa tehdyistä maastopyörälenkeistä. Annan mieleen jäi myös hämärän illan juoksulenkki Gotlannissa meren pauhatessa taustalla. Suurimmat onnenhetket oli kuitenkin yksin aamuisin tehdyillä Pilpasuon juoksulenkeillä.

Koutsi Jari Huttunen

Railakkaita ja tehokkaita kimppalenkkejä vetävä Jari Huttunen kävi Mallorcalla alkukesästä maantiepyöräilemässä mahtavissa maisemissa serpentiiniteillä.

Jari ajoi myös paljon MTB-lenkkejä, jotka olivat erityisen nautinnollisia vähien hyttysten ja kuivien soiden ansiosta.

Loistavaa, kun ei tarvinnut uppuroida märillä soilla.

Erityisen spesiaalina jäi mieleen Luoston MTB-lenkki vannerikon ansiosta, 26″ varakumista 29″ vanteelle ja sitä värkätessä nousi päälle ukkonen.

Koutsi ja Tervatar Maija Oravamäki

Maijan kesän tähtihetki oli ystävien kanssa vietetty Livignon leiri Italiassa. Siellä erityisesti jäi mieleen upea Livigno Skyrace -kisan reitti, jonka Maija kävi juoksemassa heti leirin aluksi. Tervahiihdon kanavia seuraavat varmasti tietävät, että myös Ranskan Chamounixssa juostu 101km vuorijuoksukisa oli yksi kesän tähtihetkistä sekä Tervahiihdon yleisölle että Maijalle.

Sparraaja ja Terviitti Päivi Lohikoski

Päiville jäi mieleen päällimmäisenä polkujuoksu, johon hän pääsi kiinni vuosien tauon jälkeen. Jotenkin se juoksu vain alkoi tuntumaan hyvältä jo toukokuussa, ja niinpä sitten polkujuoksuinnostus nitkahti vielä yhden vaihteen eteenpäin NUTS Pyhän Tunturimaratonin puolikkaalla.

Reissusta Maijan kanssa tarttui mukaan niin paljon oppia monella eri tasolla, että Päivi onkin vakaasti aikonut sisällyttää nyt juoksua ohjelmaan myös tulevana talvena ja lähteä uudestaan Nutseilemaan! Mielenkiintoisia elämyksiä on tarjonnut myös MTB-reissujen lisäksi maantiepyörällä tehdyt lenkit.

”Kannattaa kokeilla uusia juttuja!” – Päivi

Koutsi Jani Oravamäki

Oravamäen Janin huippuhetket olivat myös Livignossa kesäkuussa, kun he nousivat pyörillä Basso Cavian ja Basso Stelvian nousut ylös. Livignon upeat maisemat eivät jätä ketään kylmäksi ja paatuneinkin kestävyyshirmu saa siellä nauttia täysin rinnoin.

Koutsi Anu Junnila

Anu on vain 7kk:n ikäisen pikkupojan äiti, ja niinpä kesän kohokohdat liittyvät vapaudentunteeseen, joka koittaa raskauden jälkeen. On ihanaa päästä jälleen kunnolla liikkumaan ja kisaamaankin!

”Vaunulenkit, triathlon, ja esikoisen kanssa lenkkeily päivittäin ovat olleet kesäni tähtihetkiä.” – Anu

Anu kävi kesällä kuusissa kisoissa ja SM-mitaleitakin tarttuu matkaan kolme. Treenisyksyä odottaa innolla, rullahiihtolenkit on jo aloitettu ja tähtäimessä on veteraanien SM-kisat Oulussa ja tietysti Tervahiihto maaliskuun alussa!

Sparraaja Veikko Lohikoski

Veikon kesä oli todella kiireinen töiden takia. Toisin kuin muu tiimi, Veikko ei voinut pitää lomaa ollenkaan. Niinpä parhaimmat kesälenkit Veikko tekikin mökillä Pudasjärvellä sekä Oulussa maastopyöräillen ja rullahiihtäen pertsaa. Oulussa löytyykin reittejä lähes loputtomasti. Pelkästään kotipoluilla Tahkiksessakin riittää haastetta. Tästä eteenpäin rullahiihdon osuus nyt kasvaa ja siitä onkin hyvä lähteä kohti talven hiihtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *