OuluHealth – terveyttä ja hyvinvointia edistämässä

Millaista on tulevaisuuden terveydenhuolto? Miten kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia voidaan edistää? Vastauksia näihin kysymyksiin antaa OuluHealth.

Terveydenhuolto on murroksessa. Yksi isoimmista muutostrendeistä on digitalisaatio, joka tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Mobiiliteknologioiden avulla  kommunikointi potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä toimii aiempaa tehokkaammin. Myös kotimittaus- ja diagnostiikkalaitteet tulevat entistä pienemmiksi ja helppokäyttöisemmiksi. Tällaisia uutuuksia ovat esimerkiksi erilaiset diagnostiikka-, viestintä- ja turvaratkaisut. Tietoa kerääviä ja siirtäviä langattomia sensoreita voidaan integroida kodeissa mm. tekstiileihin tai muihin materiaaleihin. Nämä parantavat esimerkiksi vanhusten turvallisuutta.

Terveysteknologiat ihmisten palveluksessa

Uusien teknologioiden avulla ihmiset voivat ottaa vastuun omasta terveydestään helposti ja tehokkaasti. Näemme jo nyt, miten terveydenhuolto siirtyy sairaaloista koteihin. Tulevaisuudessa älykkäät hoitoonohjausjärjestelmät tulevat tiedon pohjalta ohjaamaan potilaat tarvittavien palvelujen äärelle. Lisäksi virtuaalisairaalat toimivat vaihtoehtoisena ratkaisuna erilaisiin tarpeisiin.

Älykkäät laitteet, kuten sydämentahdistimet yleistyvät ja robotteja käytetään sekä sairaaloissa että kotona. Kulman takana tulossa ovat useita eri tietolähteitä yhdistelevät päätöksentekojärjestelmät, jotka voivat esimerkiksi neuvoa päivystävää ensihoitolääkäriä.

OuluHealth kokoaa yhteen tutkimuksen, yritykset ja terveydenhuollon ammattilaiset

OuluHealth on verkosto, joka kokoaa yhteen yritykset, terveydenhuollon ammattilaiset sekä tutkimuksen. Edistämme yleistä terveyttä ja hyvinvointia kehittämällä uusia ratkaisuja. Ihmisen terveys ja hyvinvointi on aina OuluHealthin tärkein tavoite ja varmistamme että ainutlaatuisia elämää parantavia innovaatioita otetaan käyttöön mahdollisimman nopeasti.

Oulussa kehitettyä teknologiaa käyttää jo nyt päivittäin lähes kolme miljardia ihmistä, mistä saamme olla todella ylpeitä.

Lue lisää täältä
www.ouluhealth.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *