Aktiivinen palautuminen perheen kanssa on parasta

Uskon aktiiviseen palautumiseen. Parasta palautumista itselleni on retkeily luonnossa lasten kanssa. Nopeimmillaan se on luontopolkujen kävelyä pienimmän kanssa. Lisäksi pyrin ottamaan päiväunia lähipuistossa riippumatossa, ja riippumatto kulkeekin kesäisin useasti mukana. (Monesti mukana kulkee kaksikin mattoa, niin useampi lapsi mahtuu lepäämään.)

Retkellä rentoutuu keho ja mieli

Kun huomaan, että voimani vähenevät, kroppaa ja/tai mieltä väsyttää, lähden retkelle. Olen tehnyt lähtemisestä yksinkertaista: kaikki retkikamppeet ovat keväästä syksyyn eteisen lipastoissa, autossa on valmiiksi vesipönikkä ja lisäksi kotoa löytyy aina retkiruokaa (puurotarvikkeet, kiisselijauhe, pastapussi, mysliä, välipaloja kuten välipalakeksejä, rusinoita ja pähkinöitä sekä iltaherkku kuten lakupötköjä). Näin retkelle on helppoa lähteä.

Retkeily on Susannan perheelle yhteistä aikaa.

Arjen luksusta on nukkua ulkona

Jos voimia on vähän, ajan autolla sellaiselle laavulle, johon on lyhyt kävelymatka, joten ei tarvitse raahata pitkää matkaa tavaroita ja lapsia. Jos on enemmän aikaa, voimme vaeltaa pidemmällekin. Lyhyet siirtymät mahdollistavat myös sen, että olen käynyt luonnossa laavussa nukkumassa myös kesken viikon ja seuraavana aamuna 2-luokkalainen on ehtinyt aamulla kasiksi kouluun ja minä 8.30 palaveriin.

Susanna ottaa päiväunia lähipuistossa riippumatossa, ja riippumatto kulkeekin kesäisin useasti mukana reissuilla.

Lasten kanssa liikkuminen palauttaa

Aktiivista palautumista on myös leikit lasten kanssa, oli se sitten leikkipuistossa tai kotipihassa. Myös luistelut, pulkkamäet ja lasten tahtiin hiihtäminen on minulle palautumista. Näin saan nauttia hulvattoman hauskasta seurasta, nähdä itsekin pieniä yksityiskohtia, jotka menisivät helposti itsekseen ohi ja olla rakkaimpieni kanssa. Lasten tahtiin ja ehdoilla meneminen on aika mukavaa palauttavaa. Eivätkä lapset stressaa! Heiltä oppii myös elämään hetkessä.

Hierontatyyny sohvalla rentouttaa

Sohvalla makoilua opettelen. Tällöin nostan jalat hierontatyynylle, ja nautin pohjehieronnasta.

Viimeisenä ja tärkeimpänä palautumisvinkkinä haluan kuitenkin nostaa esiin kunnon palauttavien yöunien tärkeyden. Pyrin olemaan iltaisin sängyssä viimeistään yhdeksältä, ja nauttimaan joka yö kunnon makeat unet!

Sohvalla rentoilu on mukavaa hierontatyynyn kanssa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *