Ammattilainen apuna – mitä hyötyä siitä on?

Oletko uusi kestävyysliikunnan harrastaja ja intoa riittää? Maltti on alussa suositeltavaa, Ennenkuin alat treenaamaan kohti ultraa tai muuta kovaa suoritusta, ota tavoite saavuttaa terveysliikunnan suositukset:

  • Paranna kestävyyskuntoa liikkumalla useana päivänä viikossa yhteensä ainakin 2 h 30 min reippaasti tai 1 h 15 minuuttia rasittavasti.
  • Kohenna lihaskuntoa ja kehitä liikehallintaa ainakin 2 kertaa viikossa.
  • Näiden päälle päivittäinen hyötyliikunta ja arkiaktiivisuus. Kun tämä on osa arkeasi, voit lisätä esimerkiksi kestävyysliikunnan määrää. Apua liikunnan ja aktiivisuuden rytmitykseen voit pyytää liikunnan ammattilaiselta tai saat ohjelman ja tukea Trail Teamissa.

Lihaskunnon ja voiman treenaamiseen voit saada tukea vaikka ammattilaisen kautta. Jos vierastat perinteistä lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla, on muitakin mahdollisuuksia monia. Toiminnallista harjoittelua on monenlaista oman kehon painolla tai pienvälineillä, sisällä tai ulkona. Kuminauha-, kahvakuula-, jumppapallo- ja muut välinetreenit kuuluvat meidän verkkovalmennusten ohjelmiin.

Jokaiselle varmasti löytyy oma tapa harjoitella. Ja ehkäpä se kuntosali ei olekaan enää vihollisesi, kun saat salille oman sinulle räätälöidyn ohjelman ja yhdistät sitä toiminnallista harjoittelua osaksi kuntosaliohjelmaa. Kun sinulla on ohjelma, sinun ei tarvitse huuhailla ympäri salia ja arpoa mihin laitteeseen seuraavaksi astuisit. Voit tehdä lihaskuntotreenin tietenkin myös kotonasi.

Miksi ihmeessä sinne kuntosalille pitää lähteä jos haluaa kestävyyslajeja harrastaa?

Kestävyyslajeja ajatellen sinulla tulisi olla hyvä lihaskunto, jotta voit harrastaa lajiasi turvallisesti. Ennaltaehkäiset vammoja ja treenaaminenkin tuntuu paremmalta kun on jotain mikä kroppaa liikuttaa. Liikuntasuositusten mukaan kaksi kertaa viikossa lihaskunnon harjoittamista olisi hyvä tavoite.

Kehosi keskivartalon tukea kannattaa alussa vahvistaa ja pitää vaikka pientä kotitreeniä yllä lenkkien yhteydessä. Jos olet huono tekemään omatoimisesti lihaskuntoa, suosittelemme henkilökohtaista valmennusta ja  ohjattuja tunteja. Keskivartalon tukea, kehon  liikkuvuutta ja kehon hallintaa voit lisätä esimerkiksi pilateksen avulla. Myös muut keskivartalotreeniä sisältävät tunnit, joihin sisältyy myös kehonhuoltoa, ovat suositeltavia.

Rauhallinen ja huolellinen harjoittelu ajatuksen kanssa tuottaa tulosta. Yhtä tärkeää vammojen ehkäisyssä on riittävän lihaskunnon ja kehonhallinnan lisäksi riittävä palautuminen ja lihashuolto. Myös ohjattuja tunteja kehonhuoltoon ja venyttelyyn löytyy, mutta lenkkeilyn päälle olisi hyvä opetella tekemään lyhyet venyttelyt niin, että siitä tulisi luonnollinen rutiini lenkin jälkeen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *