Downtown 65 Endurance -possujuna puksuttaa Ouluun!

Downtown65

Downtown 65 Endurance on Vantaalta kotoisin oleva kestävyysurheiluseura. Seuran tarkempi kotipaikka on Länsi-Vantaa ja siellä sijaitseva Rajatorpan kaupunginosa, jonka postinumerosta 01650 tulee myös seuran nimessä oleva numero 65. Jäsenistö koostuu liikunnan saralla eri taustoista tulevista miehistä, jotka ovat innostuneet kestävyysurheilusta. Useimmilla on taustaa juniorivuosina erilaisista joukkueurheilulajeista, mikä on vaikuttanut vahvasti myös suhtautumiseemme yksilölajeina pidettyihin kestävyyslajeihin. Seurassa on tällä hetkellä noin 40 aktiivijäsentä ikähaarukalta 35-45 vuotta.

Mistä saitte idean seuran perustamiseen?

Jo useita vuosia olimme osallistuneet erilaisiin tapahtumiin Downtown 65 -nimellä ja osassa tapahtumia meillä oli käytössä yhteiset kilpailuasut, joten siirtyminen viralliseksi seuraksi ei ollut enää suuri kynnys. Samalla haluttiin myös hieman jäntevöittää seuran toimintaa ja määritellä sen arvot ja toimintatavat. Yksi seuran perustamisen taustalla olevista teemoista oli myös yhteisöllisyys. Nuoruuden treeni- / opiskelukavereita ei meinannut ehtiä näkemään enää yhteisten rientojen merkeissä perhe- ja työelämän keskellä ja joukkuelajeista oli kasvettu ulos. Nyt yhteislenkeillä ja urheilutapahtumissa tulee ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, urheilu ja sosiaalisuus.

Downtown65_banaani

Mikä teitä draivaa urheilussa eteenpäin?

 Kuten jo seuramme motto sanoo: ”Tosissaan, mutta ei totisesti”, hommassa on tavoitteellisuutta, mutta missään nimessä ei otsa rypyssä. Jäsenistöllä on varsin erilaisia tavoitteita, joidenkin kilpaillessa hieman kunnianhimoisempia tavoitteita hakien ja toisten taas nautiskellessa harjoitusten ja kilpailujen tuomista elämyksistä. Toimintamme perustuu aktiiviseen ja tavoitteelliseen liikuntaan, jota toteutamme ilon kautta ja hyvällä fiiliksellä yksin ja yhdessä. Ehkä kuitenkin merkittävimmät eteenpäin vievät voimat ovat yhteishenki, yhteiset arvot, yhdessä tekeminen ja poikamainen huumori. (Tässä yhteydessä poikamaisuus ei viittaa Trumpin ”pukukoppijuttuihin” vaan toisiimme varsin humoristisesti suhtautuen. Välillä saa kestää kohtuu kovaakin kuittailua.)

Mitkä teidän lajinne ovat?

Downtown 65 Endurance keskittyy moniin eri kestävyyttä vaativiin lajeihin. Tällä hetkellä lajivalikoimassa ovat suunnistus, hiihto, pyöräily, triathlon ja juoksu ja näiden eri variaatiot kuten rogaining, polkujuoksu ja maastopyöräily.

 Downtown65 Jukola

Oletteko jo aloittaneet hiihtokauden?

Kyllä. Osa porukasta on jo syksyllä ottanut ohjelmaan sauvakävelyt ja sauvarinteet osana valmistautumista hiihtokauteen. Suurin osa seuran hiihtojaoston aktiiveista on ollut jo ulkoladuilla harjoittelemassa. Toiveena on, että täällä etelässä lumet pysyisivät ja sitä kautta olisi mahdollisuus kunnon treenitalveen ja lajitreeniin myös hiihdon osalta. 

Mikä teidät tuo Tervahiihtoon? Mille matkoille?

 Downtownin hiihtojaosto järjestää jäsenilleen vuosittain yhden The Hiihdon. Viime vuosina olemme olleet useasti Finlandia Hiihdossa ja toissa talvena olimme Saksassa König Ludwig Lauf- hiihdossa. Tulevina vuosina ainakin Marcialonga ja Vasaloppet ovat joskus ohjelmassa. Tervahiihto valikoitui tälle hiihtokaudelle Downtownin hiihtojaoston päätapahtumaksi, johtuen hyvästä ajoituksesta, kehutusta hiihtoreitistä ja siksi että matkat Ouluun oli aika helppo järjestää isommallekin porukalle. Meille sopi myös erityisen hyvin, että vapaa ja perinteinen hiihdetään samana päivänä ja että hiihto on lauantaina. Näin koko reissu ja siihen sopiva After Ski – karonkka on helpompi järjestää asiallisesti. Matkat, joille osallistumme ovat 53 ja 86 kilometriä. Osallistujia on molemmille tyyleille ja matkoille.

Aiotteko osallistua myös Tervahiihto AfterSkihin

 Downtownin kisamatkoihin kuuluu olennaisena osana myös karonkka, jossa puidaan suoritukset alusta loppuun, taputellaan kaveria selkään, nautitaan endorfiineista ja uhotaan/sovitaan jo seuraavista kilpailuista. Tällekin matkalle sellainen on luonnollisesti suunnitteilla. Tervahiihto AfterSki on yksi vakavasti otettava vaihtoehto osaksi karonkkaa. 

Minkälaisia odotuksia teillä on hiihtotapahtumalta?

Odotamme Tervahiihdolta hienoja latuja, kaunista keliä, hyvää ja rentoa fiilistä ja itsensä ylittämisen tunteita.

Miten DT65E innostaisi suomalaiset kestävyysurheilun pariin

Downtown 65 Endurance rohkaisee kaikkia iästä tai kunnosta riippumatta lähtemään kokeilemaan rohkeasti eri lajeja positiivisen fiiliksen kautta – yritys, erehdys, tuuletus. Downtown yrittää toimia esimerkkinä omien arvojensa (rohkeus, yhteisöllisyys, näyttävyys) mukaisesti.
 Downtown yrittää omalla esimerkillään viestiä, ettei kestävyysurheilua tai urheilua pidä ottaa liian vakavasti. Haluamme innostaa ihmisiä osallistumaan kestävyysurheilutapahtumiin rohkeasti ja madaltaa kynnystä kestävyysurheilun aloittamiseen. Lisäksi olemme mahdollisuuksien mukaan tapahtumissa kannustamassa urheilijoita Downtown Ultras porukalla ja toivoisimmekin suomalaisilta myös lisää heittäytymistä kestävyysurheilutapahtumien kannustuspuolella. Karnevaalifiilis lisää merkittävästi osallistujien fiilistä ja osallistumisintoa.
 Rohkeudesta heittäytyä uusien lajien pariin kertoo se, että pari vuotta sitten ensimmäinen suurempi ryhmä (7 henkilöä) lähti kokeilemaan triathlonin puolimatkaa. Tämän innoittamana ensi vuonna puolimatkalla nähdään jo 15 henkilöä ja täysimatkalle lähtee 7 henkilöä.

Teillä ei ole naisia seurassa: Minkälainen suhde teillä on urheileviin naisiin

Pidämme kovasti urheilevista naisista! J Seuraamme on itseasiassa moni nainen kunniakkaasti edustanutkin. He ovat olleet jäsentemme puolisoja, joten erillistä jäsenyyttä heiltä emme näin ole vaatineet.

Emme ole kovin aktiivisia muutenkaan jäsenhankinnassa, vaan yritämme pitää toimintamme kohtuullisen napakkana, jotta seuran parhaat puolet, kuten esimerkiksi yhteisöllisyys, säilyisi. Toki jos toimintamme kiinnostaa ja sopii joukkoomme, niin uudet jäsenet kyllä otetaan ilman muuta mukaan.

Mitkä ovat teidän salaiset aseenne tulevaan Tervahiihto-koitokseen?

  • Salainen ase numero 1: Tankkaus. Näin pitkälle matkalle pitää osata tankata hiilarivarastot täyteen.
  • Salainen ase numero 2: Kannustin. Näin pitkälle matkalle pitää olla maalissa kunnon kannuste. Downtownissa se on karonkka.
  • Salainen ase numero 3: Taktiikka. Niin kuin Iivo Niskanen sanoi: ”kärjen vauhtiin on lähdettävä, joskus jaksaa loppuun saakka”.
  •  Salainen ase numero 4: Jos mikään muu ei auta, niin Mietaan mämmit (40 ropposta).

Oletteko some-foorumeilla mukana? Mistä teidät löytää verkosta?

 Downtown 65 Endurance on aktiivinen myös verkossa. Seuralla on omat sivut osoitteessa www.downtown65.com. Seuralta löytyy myös Facebook-sivu, joka kannattaa laittaa seurantaan, jotta saa aina viimeisimmät kuulumiset Downtownin edesottamuksista. Facebook-sivun osoite on www.facebook.com/downtown65endurance. Lisäksi meitä voi seurata Instagramissa hashtagilla #downtown65

Mistä teidät tunnistaa ladulla

Ladulla Downtown 65 hiihtäjät tunnistaa pinkki-mustista hiihtotrikoista ”possujuna”. Voisi melkein sanoa, että Downtownin hiihtäjiä ei voi olla huomaamatta.

dtkarpaasit

dthiihto

Downtown65_maakuntaviestit

 Loistavaa! Tervetuloa Tervahiihtoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *