Esittelyssä XC Party Master Ali Leivo – polkukivaa vuorilla ja tuntureilla

Olen Ali Leivo, aikuisiällä liikuntaan hurahtanut juoksun sekakäyttäjä. Olen puuha-apina polkujuoksuseura Samba Trail Running Clubissa ja aikamoinen kyläluuta monissa kisatalkoissa kautta Suomen. Aika vähän tulee varsinaisesti kisattua nykyään mutta fiilikseen pääsee hyvin myös jeesijoukoissa, etenkin reittitiimeissä. 

Mitä polkujuoksu sinulle merkitsee? 

Mahdollisuuksia kokea luontoelämyksiä mutta kärsimättömälle luonteelleni sopivaan tahtiin (musta ei ikinä tulisi patikoijaa), kivaa tapaa skoutata ympäristöä ja nähdä hienoja maisemia – ja polkujuoksu on tosi hyvä (teko)syy reissata. Mielellään jossain lämpimässä. 

Tähän kuuluu kyllä tärkeänä myös lämminhenkinen polkuyhteisö! 

Hienoin kisa jonka olet juossut?

Tässä kohtaa yritän miettiä sekä maisemia että fiilistä, ne kun ei aina mahdu samaan kisaan. Parhaat kiksit olen välillä saanut sellaisesta kisasta johon ei ole ollut mitään tavoitetta ja sijoitus yhdentekevä. Älyttömin meininki yleisön puolesta on koettu kyllä Ranskan Chamonix’ssa UTMB-viikolla! Upeimpia maisemia tai reittejä on vaikea valita, kaikkialla on eri tavalla hienoa… Alpeilla on tietty aina huippua (heh) 

Onko sinulla kisarutiineja?

Ne taitaa olla jo niin rutiineja että pitää oikein miettiä… pääasia kai että ne oikeat kengät on jalassa ja pakolliset varusteet tsekattuna. Plus, tukan täytyy olla kohdillaan, muuten menee hermo haiveniin 😀

Lempijuoksupaikkasi Suomessa/ulkomailla? Miksi?

En oikein osaa nimetä yhtä, samoista syistä kuin yllä. Siistejä polkuja löytyy kaikkialta. Uudet paikat tietty kiehtoo aina: motivoi ihan eri tavalla kun pääsee löytämään jotain itselle tuntematonta, kotimaassa tai muualla.  

 Mistä löydät urheilun kemufiiliksen? 

Mainioista polkukavereista ympäri maata! Oman tiedon ja kokemusten jakaminen on myös tosi antoisaa, on hieno tunne jos joku saa irti harrastuksestaan tai oivaltaa jotain uutta mun kautta. Lisäksi, aina on kivaa jollain tavalla ylittää itsensä, siihenkään ei tarvi kisatilannetta.

Mistä haaveilet? 

Voisinpa olla vain vapaalla, harrastaa ja matkustaa! Eli lottovoitosta kai 😀 

Visa: 

Vuoret vai tunturit?

– Eihän noista voi valita! Molempi parempi. Kunhan on lämmintä! 

Vertti vai tasainen?

–Molemmilla paikkansa. Tasaista tulee tahkottua arjessa mutta kaikenlaisille nyppylöillehän sitä lomalla aina suuntaa. 

Sauvoilla vai ilman?

–Ilman ehdottomasti. En edes omista. Kokeiltu on, liian hasardit mulle! 

Urkkajuoma vai vesi? 

–Elektrolyyttijuomaa kiitos, energiat muualta. Vesi hölskyy 

Scooter vai Metallica?

– Kumpikin, tavallaan 😀 Mustempi metalli toimii välillä, tai sitten EDM/dancehall jos vetää vauhtitreeniä tai tanssilattialla.  

Skumppa vai olut?

–Kavereiden mielestä vastaus ois selvä mutta Keski-Euroopassa on kyllä ihania vaaleita oluita. Ja kisan jälkeen se bisse käteen. 

Lemppari matka?

–Kaikki käy n. 60 kilsaan asti. Pikamatkat on välillä tosi kivoja, vaikka ovatkin kamalaa raastoa. Tosin, mistäs sitä tietää ennen kuin kokeilee pidempiä ultria mut toistaiseksi ei ole ollut kiinnostusta niihin. 

Lemppari treeni?

–Kumma kyllä ekana tulee mieleen lyhyet mäkivedot. Mikä mussa on vikana… 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *