Faskiamanipulaatiolla parempaa suorituskykyä

Mediterapia on avannut Suomen ensimmäisen Fascial Manipulation© klinikan Oulun keskustaan. Faskiamanipulaatiosta voi löytää avun mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin, kipuun, selittämättömiin vaivoihin ja pitkittyneisiin oireisiin. Lisäksi menetelmä toimii aktiivisen liikkujan rasituvammojen ja suorituskyvyn parantamisessa.

Mikä faskia?

Faskia on sidekudosta, jolla on merkittävä rakenne toiminnan ja liikkumisen kannalta. Se on aina mukana liikkeen kontrollissa ja suorittamisessa. Tämä sidekudosrakenne yhdistää kaikki kehonosat toisiinsa ja toimii voiman välittäjänä (30% lihassoluista kiinnittyy faskiaan). Se sisältää enemmän liikettä aistivia hermopäätteitä kuin mikään muu kehon rakenne. Sen vuoksi häiriöt faskiajärjestelmässä johtavat poikkeaviin liikemalleihin ja siten rasitusvammoihin. Faskiamanipulaatiolla normalisoidaan faskian toimintaa, jolloin liike saadaan palautumaan normaaliksi ja ylikuormittunut tai kipeytynyt rakenne pääsee paranemaan.

Faskiamanipulaatiolla saadaan jo muutamalla käsittelyllä pitkäkestoiset vaikutukset, esimerkiksi hierontaan verrattuna.

Faskia muodostuu 2-3 kerroksesta, joiden välinen vapaa liukuminen on tärkeää. Alentunut liukuminen kerrosten välissä aiheuttaa kitkaa, mikä jarruttaa suoritusta. Heikentynyt voimavälitys myös alentaa suorituskykyä ja huonontunut koordinaatio johtaa energian hukkaamiseen urheilusuorituksen aikana. Faskiajärjestelmän hoitaminen siis parantaa suorituskykyä ja vähentää loukkaantumisen riskiä.

Menetelmä sopii erinomaisesti urheilijoille seuraavissa tilanteissa

  • Rasitusvammat
  • Vammoista toipuminen

Faskiamanipulaation hyödyt oireettomalle urheilijalle:

  • Koordinaation ja liikkeen hallinnan parantuminen
  • Rasitusvammojen ennaltaehkäisy
  • Suorituskyvyn parantuminen (jarruttavat tekijät pois)

Fascial Manipulation© klinikan vastaavana toimii Sertifioitu Fascial Manipulation© terapeutti Markus Metsäranta (Fysioterapeutti OMT). Klinikalla sinua palvelevat lisäksi Anton Kyynärsalmi (Faskiamanipulaatio Stecco II, Fysioterapeutti) ja Linda Kukkohovi (Faskiamanipulaatio Stecco II, Fysioterapeutti).

Päivin kokemus hoidosta Lindalla

Niin kuin aiemmissa blogijutusta olette saaneet lukea, olen ollut ikävässä ylirasitustilassa, eli montussa helmikuusta saakka. Eli en ole voinut treenata ollenkaan muutamaa huonoa testilenkkiä lukuun ottamatta. Kroppa on ollut rasittuneen tuntuinen ilman rasitusta, lisäksi kehonkoostumus on mennyt kamalaksi. On myös jumeja ja löysyyttä samaan aikaan. Eli tila, jota en toivo kenellekään.

Lindan vastaanotolla tehtiin ensin lyhyt taustahaastattelu tilanteestani ja aiemmista vammoista ym. Sen jälkeen Linda pyysi tekemään erilaisia liikkeitä: jalan heilautusta ja seisontoja hänen tarkkaillessa liikeratojani ja ryhtiäni. Näiden perusteella oikea puoleni oli jäykempi.

Alkukartoituksen jälkeen asetuin hierontapöydälle. Linda aloitti käsittelyn, joka mielestäni muistutti pullan leivontaa. 🙂 Linda keskittyi muutamiin pisteisiin kehossa, kuten sääriin, reiteen ja lantioon sekä olkapäihin, joista minulla löytyi eniten kipupisteitä ja erilaisia säteilyä aiheuttavia pisteitä. Minulla on aika korkea kipukynnys, joten hoito ei mielestäni käynyt kipeää. Hoidon jälkeen olo oli erittäin rento ja kevyt.  Muita tuntemuksia oli se, että loppupäivän ajan olin todella väsynyt ja janoinen. Ilmeisesti käsittely tekee jotain aineenvaihdunnalle ja Lindan mukaan se vaikuttaa myös keskushermostoon.

Yöllä nukuin todella hyvin (myös Ouran mukaan) ja seuraavana aamuna sängystä ylös noustessa olo olikin kuin jyrän alle jäänyt. Totesin, että ainoat kivuttomat kohdat ovat pää ja kämmenet! 🙂 Muuten olin ihan tulessa! Ohjeen mukaan särkylääkkeitä ei saa käyttää, eikä kylmäkuumahoitoja kivunlievitykseen. Pari päivää meni kärvistellessä ja sitten kipu helpotti. No HRV näytti parhaita lukemia kuukausiin myös seuraavina öinä, ja oloni parani huomattavasti. Aion ehdottomasti kokeilla tätä myös toiste, varsinkin sitten kun olen taas päässyt treenin makuun!

Faskiamanipulaatio oli minulle kivuton hoito, mutta jälkeenpäin olin kuin jyrän alle jäänyt – mutta rento! Myös palautuminen eteni.

 

Lisätietoa menetelmästä löytyy Oulun Mediterapian sivuilta www.mediterapia.fi

Varaa aika Fascial Manipulation© klinikalle: www.bit.ly/ajanvaraus-mediterapia tai mediterapia@rokua.com tai p. (08) 8155 282

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *