Girl Poweria Tervahiihtoon! -Haastattelussa Aija Söyrinki

Kerrotko kuka olet ja mistä tulet?

Olen Aija Söyrinki,  20-vuotias kilpahiihtäjä ja asun Iissä. Toinen ”koti” sijaitsee Vuokatissa, sillä olen Vuokatissa useamman kuukauden vuodesta. Varsinaisia muita harrastuksia minulla ei ole, mutta tykkään kuunnella paljon musiikkia, laittaa ruokaa ja leipoa, ja viettää aikaa läheisteni kanssa. Olen luonteeltani perfektionisti (varsinkin kun on urheilusta kyse :D), todella kilpailuhenkinen ja kaikenlaista pohdiskeleva. Kuitenkin tykkään rennosta meiningistä, positiivisesta ja huumorinsävytteisestä ilmapiiristä. Lisäksi innostun herkästi uusista jutuista ja -yllätys yllätys-  rakastan urheilua. ?

Minkälainen urheilutausta sinulla on?

Olen hiihtänyt kilpaa kymmenen vuotta. Hiihdon lisäksi olen harrastanut lapsena pesäpalloa. Kaikenlaisesta liikunnasta olen aina innostunut ja tykännyt.

Kertoisitko kuka sinua valmentaa ja miten?

Yhteistyö valmentajani Virtasen Mikon kanssa on sujunut hyvin. Mikko tuntee minut jo hyvin ja tietää mitä milloinkin pitää tehdä harjoitusten suhteen. Mikko on todella vaativa valmentaja, mutta mielestäni se on todella hyvä asia. Se kehittää.

Mikä on nopean kehityksesi taustalla?

Olen panostanut hiihtoon paljon muutaman viime vuoden ajan, mutta erityisesti viime kaudella kehityin, koska kausi oli ehjä. Pystyin etenemään melko hyvin suunnitelman mukaan, ja sairastumisia ja loukkaantumisia oli suhteellisen vähän. Myös heikkouksiani hiihdossa on pystytty hyvin kehittämään. Lisäksi oma perfektionistisuus ja vanhempieni kova panostus ja tukeminen on vienyt minua eteenpäin.

Mikä on lempitreenisi?

Kesällä lempiharjoituksiani ovat vapaan rullahiihto Vuokatin rullaradalla ja hiihto vaaran nousuun. Rullaradalla tykkään kaikentehoisista reeneistä, vaaran nousuun tehoilla. Talvella lempiharjoitus on vapaan hiihtoa tehoilla.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on hiihdossa?

Ensi kauden tavoitteena on henkilökohtainen SM -mitali 23 -vuotiaiden sarjassa ja 23-vuotiaiden MM-kisoihin pääsy.  Paras saavutus tähän mennessä on viime kauden 4. sija Äänekoskella nuorten SM -kisoista.

Miten rentoudut?

Kun en treenaa, lepään, laitan ruokaa, leivon, vietän aikaa perheen/ystävien/koiramme kanssa. Kuuntelen myös mielellään musiikkia, sometan, kokeilen uusia juttuja, nautin elämästä ja nauran paljon.?

Mutta osaan kyllä nauraa treeneissäkin, jos maitohappoa ei vain olla liikaa…?

Kuka on suosikkimiesnäyttelijäsi?

Aku Hirviniemi, hauskan huumorin takia.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?

Olisin varmaan kauris, kumpikin ollaan nättejä ja päättäväisiä. 😉  Olen päässytkin tutustumaan omalla kotipihalla asustelevaan kaurislaumaan, ja hyvin ollaan tultu toimeen. Hahaa!  😀

Lempiruokasi?

Uunissa tehtyä lohta ja kasviksia.

Kuka on idolisi?

Virpi Kuitunen

Kuvaile omaa hiihtoseuraasi

Oulun Hiihtoseurassa on paljon kovia hiihtäjiä, mikä on hieno asia. Lisäksi esimerkiksi Lady Teamin perustaminen oli innostavaa ja yhteishenki on tullut melko hyväksi. Myös on hienoa, että seuramme pystyy järjestämään isoja tapahtumia, kuten Tervahiihdon ja RullaTervahiihdon.
Kuvassa naisten hiihtoleirikuva kesältä 2016. Aija on kuvassa edessä keskellä.

Terveiset Tervahiihtäjille

Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee mukaan hiihtämään Tervahiihtoa ja RullaTervahiihtoa. Tapahtumat ovat hienoja sekä kilpaurheilijoille että kuntoilijoille. Hiihto antaa paljon uusia ja hienoja kokemuksia ja elämyksiä, ja hiihdon harrastaminen kannattaa aina. Tsemppiä kaikille kesän harjoituksiin ja nautitaan kesästä ja treeneistä!

RullaTervahiihtoon ilmoittautuminen on nyt auki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *