HEI MARJAANA PITKÄNEN! Mitä kuuluu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marjaana puristaa kolmannelle sijalle RullaTervahiihdossa 27.8.2016.

Marjaana Pitkänen siirtyi juuri Oulun Hiihtoseuraan monen muun mukana. Marjaana on hiihtänyt koko ikänsä ja osallistui ensimmäisiin hiihtokisoihinsa jo 3-vuotiaana. Kaudella 2015–2016 hänen parhaimpia saavutuksia olivat 4. sija SM-kilpailujen pariviestissä, 9. sija SM-kilpailujen vapaan tyylin 10 km matkalla ja 10. sija SM-kilpailujen vapaan tyylin 30 km matkalla.

Marjaanan tavoitteet kaudelle 2016-2017 on päästä kiertämään normaalimatkan maailmancupin-kisoja ja nousta A-maajoukkueeseen. Tämä kausi on siinä mielessä erilainen, koska Marjaana ei harjoittele minkään ryhmän mukana vaan enimmäkseen itsekseen tai pienemmissä ryhmissä. Marjaana antoi Tervahiihdon viestintäryhmälle pienen haastattelun:

Hei, kerrotko kuka on Marjaana Pitkänen?

Olen 25-vuotias ja kotoisin Siilinjärveltä. Asun tällä hetkellä osittain myös Rovaniemellä, missä olosuhteet hiihdon harjoitteluun ovat erinomaiset etenkin talvella ja ensilumien aikaan. Olen myös aloittanut luokanopettajan opinnot Lapin yliopistossa.

Aloitin hiihdon 7-vuotiaana Puijon Hiihtoseuran hiihtokoulussa, siirryin 17-vuotiaana Vieremän Koittoon ja nyt tänä syksynä sitten Oulun Hiihtoseuraan.

Oletko hiihtänyt Tervahiihdossa tai aiotko osallistua Tervahiihtoon ensi talvena?
En ole hiihtänyt Tervahiihdossa,mutta tulevaisuudessa se voisi olla mahdollista.
Ensimmäisessä RullaTervahiihdossa olin mukana.
RullaTervahiihdossa Marjaana hiihti 3. sijalle 27.8.2016.

Minkälainen hiihtäjä olet?

Olen normaalimatkojen hiihtäjä ja matkat 5km ylöspäin sekä molemmat hiihtotyylit ovat mieluisia. Muutaman pitkän matkan hiihdon olen myös hiihtänyt ja ne sopivat mulle myös. Tulevalla kaudella tavoite on hiihtää tasainen kausi ja onnistua SM-kisoissa.

Siirryit juuri Oulun Hiihtoseuraan, miksi?

Seurasiirron myötä sain hyvän leirityspaketin hyvissä olosuhteissa ja kovassa seurassa. Myös mahdollisuudella päästä hyvään viestijoukkueeseen oli vaikutusta päätökseen.

Miten harjoittelet kesällä ja syksyllä?

Kesällä ja syksyllä harjoitteluni on pääasiassa peruskestävyyttä rullilla, juosten ja sauvarinteessä.  Saliharjoittelua on mukava tehdä ympäri kauden. Syksyä kohden tehoharjoitusten määrä lisääntyy ja mukaan tulee jonkin verran hiihtoputkessa hiihtoa.

Marjaana treenaa monen muun hiihtäjän tavoin suolla kesällä ja syksyllä.
Myös juoksu kuuluu hiihtäjän kesään ja syksyyn.

Jos et olisi hiihtäjä, mikä olisi lajisi?

Varmasti ominaisuuksien puolesta kestävyysjuoksu tai jokin muu kestävyyslaji sopisi mulle. Mutta valitsen tällä kertaa lajin mukavuusalueen ulkopuolelta ja sanon crossfit!  Muutamia vuosia sitten en tykännyt saliharjoittelusta, mutta nykyään se on yksi suosikkitreeneistäni ja keväällä kävin pari kertaa crossfit treeneissäkin.

Miten rentoudut?

Akut latautuu parhaiten kun laittaa musiikit korviin ja lähtee pitkälle lenkille. Mutta urheilun ulkopuolella myös shoppailemalla tai tuttavia näkemällä.

Mikä on ollut paras hetkesi urheilijana?

Vaikea nimetä yhtä parasta hetkeä, mikä olisi ylitse muiden. Mutta ainakin ensimmäinen nuorten Suomen mestaruus vuonna 2008 sekä ensimmäinen aikuisten viestimitali kotiladuilla Puijolla on jääneet mieleen.

Onko sinulla joitain onnea tuovia rutiineja?

Tietyt, samat rutiinit on ennen kisoja, mutta en ajattele niiden tuovan sen kummemmin onnea.

Ketkä ovat eniten vaikuttaneet uraasi?

Eniten on vaikuttanut perhe ja valmentajat.

Mikä sinua motivoi hiihtäjänä?

Hiihdossa motivoi se kun saa harjoitella paljon ja monipuolisesti ja sitten kisoissa voi ulosmitata harjoittelun tuloksen.

Oletko koskaan ajatellut luovuttaa?

Kyllä turhautumista on joskus ollut, mutta usein se on johtunut väsymyksestä tai levon puutteesta. Niin kauan kun harjottelu maistuu, voi jatkaa.

Mitkä ovat vahvuuksiasi?
Vahvuuksia ovat kestävyys ja periksiantamattomuus.
Kiitos haastattelusta ja tsemppiä tulevaan hiihtokauteen!

Screenshot_2016-09-19-18-44-21-1

 RullaTervahiihdon tunnelmat ja Marjaanan maaliintulon voi katsoa näiltä videoilta.
RullaTervahiihto 27.8. Kuvaaja Mika Ylitervo

Maaliintulo yleisön kuvaamana

 Marjaanaa tukevat:
Ponsse_logo.svg
ltsavo
briko
fisu2
 fysiomekka2  High 5 logo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *