XC Party Hero Jenni nautti kesällä hiihtäjän lajeista

Syksy tekee tuloaan ja nyt on hyvä aika summata mennyttä kesää ja siirtää katsetta kohti syksyn treenejä. Kesä oli hyvin erilainen aiempiin vuosiin verrattuna: odotettu Rovaniemen Jukolan viesti ja monet muut jokakesäiset urheilutapahtumat peruttiin tai siirrettiin.

Kesätreeneissä fiilis oli loistava

Kuitenkin lisääntynyt vapaa-aika mahdollisti keskittymisen laadukkaaseen perusharjoitteluun. Kesän aikana treenit kulkivatkin harvinaisen mukavasti, loukkaantumiset tai sairastelut eivät vaivanneet ja yleisesti fiilis oli loistava!

Harjoittelun pääpaino oli peruskestävyyden kehittämisessä, mutta ohjelmaan mahtui myös voima-, loikka- ja tehotreenejä. Kesällä oli myös aikaa nauttia liikunnasta ja ulkoilusta vahtaamatta kelloa tai sykemittaria. Liikuin muun muassa retkeilyn, marjastuksen, geokätköilyn ja rantalentopallon parissa.

Hiihtäjän kesätreenit palkitsevat

Aiempiin kesiin verrattuna ohjelmassa oli paljon enemmän hiihtäjän harjoittelua. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen tutustunut rullasuksiin, sauvakävelyyn ja viimeisimpänä sauvarinneharjoitteluun. On ollut ilo huomata, että rullasukset alkavat hiljalleen totella, eikä sauvakävellessä sauvat ole enää vain koristeena käsissä.

Uusin tuttavuus, eli sauvarinne on myös osoittautunut haastavaksi, mutta sitäkin palkitsevammaksi harjoitusmuodoksi. Parasta tässä kesässä onkin ehdottomasti ollut kehittyminen ja onnistumisen kokemukset uusissa harjoitusmuodoissa. On myös ollut huikeaa huomata, että peruskestävyysharjoittelu on tuottanut tulosta ja kehitystä on tapahtunut roimasti silläkin osa-alueella.

Parasta tässä kesässä onkin ehdottomasti ollut kehittyminen ja onnistumisen kokemukset uusissa harjoitusmuodoissa.

Kaiken kaikkiaan kesään mahtui siis reilusti tuttua ja turvallista perusharjoittelua, sopivasti täysin uusia ja innostavia treenimuotoja ja jonkun verran myös hikisiä maksimitreenejä.

Syksyä ja tulevaa talvea kohti mentäessä toivoisin pystyväni tekemään lisääntyvissä määrin kovia tehotreenejä ja pääseväni toden teolla hikoilemaan lenkkipoluille. Ennen kaikkea toivon, että harjoituskausi jatkuu ehjänä, ja syysflunssat ja pöpöt kiertävät tänä vuonna kaukaa.

Olisi myös mahtavaa päästä tekemään kiireettömiä ruskaretkiä luontoon, kauas kaupungin vilinästä ja sivistyksestä. Syksy ja sen mukanaan tuomat uudet tuulet tuovat lisäboostia ja motivaatiota myös urheilurintamalle. Toivottavasti syksyn, talven ja ensi kesän aikana päästään jälleen nauttimaan urheilutapahtumista ja tapaamaan muita urheiluhulluja!

Tervetuloa mukaan XC Partyyn!

  • Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *