JÄNNITYS NOUSEE: Enää muutama päivä aikaa Tervahiihtoon!

sää
Lauantaina saamme hiihtää ennusteen mukaan aurinkoisessa säässä.

Tervahiihtoon on vain muutama päivä aikaa: Miltä nyt tuntuu?

sakke111

Sakke

Fiilis on hyvä ja odottava. Itse asiassa alkaa jo vähän jännittämäänkin. Itsellä kun tällaisista tapahtumista ei ole kokemusta niin oikeastaan odotan sitä fiilistä mistä on paljon näissä massaliikunta tapahtumissa puhuttu että ollaan isolla joukolla nauttimassa hienosta päivästä ja siitä yhteishengestä kisailijoiden kesken!

Maija

Hyvältä tuntuu. Sakke on pysynyt terveenä ja pystynyt tekemään treenit suunnitelman mukaisesti. Kaikki alkaa olla pientä viilausta valmista.

Minkälaiset matkat teillä on edessä?

Sakke: 37 km vapaalla Maija: 70 km vapaalla

Miten aiotte valmistautua loppuviikon ajan ravinnon suhteen?

Maija

Alkuviikko menee normaalilla, säännöllisellä ateriarytmillä ja  perinteistä lautasmallia noudattaen. Hiilihydraattipainotteisen ruoan lisäksi Sakke nauttii maltillisesti torstaina ja perjantai-aamupäivällä tankkausjauhetta veteen/mehuun sekoitettuna. Minulla on pitempi kisamatka ja saatan ottaa tankkausainetta hieman jo keskiviikko-illalla. Perjantaipäivänä on paluu normiruokaan, jotta elimistö toimisi normaalisti. Kisa-aamuna on tavallinen aamupala: puuroa, leipää, kananmunaa, kahvia jne.

Miten treenaatte viimeisellä viikolla?

Sakke

Tosi kevyesti, vähän hölkkää ja kuntopiiriä. Hiihtämässä käyn ainoastaan torstaina jolloin ohjelmassa olisi vähän yrittää aukaista paikkoja kisaa varten.

Maija

Myös kevyesti ja aukaisutreeni on myös ohjelmassa torstaina.

Oliko sinulla Sakke kiekkoaikana joku onnea tuova rutiini ennen pelejä?

Onnesta en tiedä mutta pelipäivän rytmin pyrin pitämään mahdollisimman samana ja päikkärit piti ottaa, toki varusteet puin aina samassa järjestyksessä mutta se menee jo sitten taikauskon puolelle

Onko Maija sinulla joku rutiini, joka tuo itseluottamusta ennen kisaa?

Pyrin noudattamaan normaalia perusrutiinia ennen kisaa: kunnon yöunet, hyvä ateriarytmi, tietyt treenit jne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä haluatte sanoa muille Tervahiihtäjille?

Sakke

Vietetään hieno päivä hienossa tapahtumassa ja otetaan tosissaan mutta ei totisesti! Menoani voi seurata liveseurannassa. Minulla on lisäksi SKIIOT -jalassa eli mittauksia voitte seurata reaaliajassa Tervahiihto-Expossa Oulujoen koululla. Sangintie 129.

skiiot

Maija

Nautitaan tapahtumasta ”koko rahan edestä”! 🙂 Mukava jännitys kohoaa jo numerolapun noutamishetkellä. Matkan aikana on kiva kannustaa muita ja saada muilta kannustusta. Maalissa kannattaa nauttia heti energiaa ja varustekassiin  varata lämmintä vaihtovaatetta, jotta on sitten kiva jakaa kokemuksia kisakeskuksessa muiden hiihtäjien kanssa. Päivän viimeistelee AfterSki-tapahtuma Rauhalassa.

AfterSki_Mainos_29.2

Jes! lauantaita odotellessa! 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *