Jyväskylän Hiihtomyllystä taitoa ja helppoutta hiihtoon!

Kirjoittaja, valmentaja Ida Meriläinen

Haluaisitko parantaa hiihtotekniikkaasi ja oppia hiihtämään taloudellisemmin? Vedän Tammikuussa paljon kysytyn XC Partyn Hiihtomyllyn eli hiihtokoulun molemmille hiihtotekniikoille. Ennen talven hiihtolenkkejä on hyvä kerrata hiihtotekniikoiden perusasiat, jonka jälkeen hiihtäminen on entistä nautinnollisempaa. Varaa paikkasi heti, sillä niitä on rajoitetusti ja kysyntä on ollut suurta Jyväskylässä upeiden talvikelien johdosta.

Hiihtomyllyssä opit kaikki hiihtotekniikat ja saat henkilökohtaista palautetta

Vedän kaksi hiihtomyllyä, toisen vapaalla hiihtotekniikalla ja toisen perinteisellä. Voit ilmoittautua molempiin tai vain toiseen, jos esimerkiksi omistat vain toisen hiihtotyylin välineet. Hiihtomyllyyn voivat osallistua kaikentasoiset hiihtäjät. Pystyn eriyttämään ohjausta ja hiihtotekniikoiden peruslähtökohdat ovat kaikille hiihtäjille samat.

Olen vetänyt kymmeniä ja kymmeniä hiihdonopetuksia ja hiihtokouluja lapsista vaareihin. Nautin todella hiihdon ilosanoman välittämisestä muillekin ja se välittyy opetuksestani. Tavoitteeni on jokaisella kerralla luoda mukava ja oppivainen ilmapiiri, sekä saada jokainen osallistuja hymyilemään!

“Treenit olivat hyvin suunniteltuja ja Ida huomioi tarkasti, miten voisi parhaiten auttaa minua kehittymään. Kokonaisuutena positiivinen ja kannustava valmentaja, jota voi suositella eri taitotasoisille hiihtäjille. Tapaamisista jäi aina hyvä fiilis ja oppimisen ilo!”

Hiihtomyllyn sisältö

Käymme Hiihtomyllyn aikana läpi selkeästi kaikki kyseisen tyylin hiihtotekniikat ja harjoittelemme niitä eri maastonkohtiin. Käytän apuna videoimista ja havainnollistavia esimerkkejä. Yritän aina löytää jokaiselle parhaan ja luontaisimman tavan oppia ja näin avustan sinua sisäistämään hiihtotekniikoiden “yksinkertaisen” maailman:) Voit olla varma, että saat minulta ja ryhmältä kannustusta ja tukea, ja harjoituksissa on positiivinen ilmapiiri!

Harjoituksen kulku

Yhden kerran sisältö noudattelee pitkälti samaa hyväksi havaitsemaani kaavaa. Aluksi kerron mitä tulee tapahtumaan, sitten alkuverryttelemme, jonka jälkeen alkaa itse tekniikka-osuus. Opit suksenhallintaa ja tasapainoa jo alkuverryttelyn aikana ja tekniikkaosuudessa käytän vaihtelevasti eri työtapoja, jotta oppiminen monipuolistuu. Hiihtomyllyn kerroista muodostuu jatkuva kokonaisuus, jonka tavoitteena on hiihtotekniikoiden oppiminen. Saat myös hauskoja kotitehtäviä, joihin voit haastaa myös perheen ja ystävät.

Jokainen kerta on hyvä treeni, mutta hikitreenejä nämä eivät ole. Oppimisprosessi vaatii pysähtelyä, kokeilemista uudestaan ja uudestaan sekä miettimistä. Muista siis pukea aina hyvin päälle ja ota lämmin takki ladun varteen mukaan. Myös juomapullon voi ottaa mukaan ja jättää ladun varteen, sillä pyörimme suht pienellä alueella ja käytämme tiettyjä maastonkohtia harjoitteluun.

“Idalla on innostava ja kannustava opetustyyli. Kyky nopeasti huomata mitä painottaa opetuksessa ja selkeä tapa opettaa. Ida saa otteellaan lapset ja aikuiset innostumaan lajista ja nauttimaan tekemisestä ja uuden oppimisesta. Vahva suositus!”

Hiihtomyllyn ohjelma tammikuu 2022

Vapaan tyylin hiihtomylly

Sisältää kolme tapaamiskertaa

  • ma 10.1. klo 17.30-18.45
  • ke 12.1. klo 17.30-18.45
  • ma 17.1. klo 17.30-18.45

Perinteisen tyylin hiihtomylly

Sisältää kolme tapaamiskertaa

  • ti 11.1. klo 17.30-18.45
  • to 13.1. klo 17.30-18.45
  • to 20.1. klo 17.30-18.45

Paikka

Laajavuori: tapaaminen ensilumenladun parkkipaikan edestä lähtevällä ladulla.

Hinta

  • 65€/ Hiihtomylly (vapaa tai perinteinen)
  • 110€/ molemmat Hiihtomyllyt yhteensä

Huom.

Ilmoittaudu viimeistään 5.1.2022. Paikat täytetään ilm. järjestyksessä.

Opetus on laadukasta pienryhmäopetusta, ryhmään mahtuu max 10 osallistujaa.

Hiihtomylly toteutuu jos vähintään 5 osallistujaa per Hiihtomylly.

Pakkasraja -15′.

Voit ostaa hiihtomyllyn myös lahjaksi. Kysy lahjakorttia minulta, niin lähetän sen Sinulle sähköisesti ja voit tulostaa sen!

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä viimeistään 5.1.2022! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.