Kahvakuula heilui Nallikarissa

kahvakuulaa6

”Pikkusen on paikat kipiänä, hetken kesti päästä aamulla ylös.” 🙂 -raportoi Kike eilisen kahvakuulatreenin tuntemuksia. Kike oli tehnyt ennenkin jääkiekkoaikoinaan Timråssa kahvakuulatreeniä, mutta vuosien tauon jälkeen treeni taas tuntui kovalta.

Kahvakuulatreeni on alkujaan venäläisten voimamiesten laji. Se on erinomainen hiihtoa varten, koska sillä saa hankittua tasapainoa. Kahvakuulailu kehittää koordinaatiota, liikkuvuutta sekä tietysti voimaa. Lisäksi se kasvattaa myös aerobista kuntoa, koska liikkeet ovat toiminnallisia heilautuksia. Jos vielä epäröit lajia, niin tässä vielä 20 syytä kahvakuulailuun! 🙂 Kahvakuulailu on erityisen dynaamista, koska kahvakuulaa ei yleensä nosteta vaan heilautellaan.

kikekuulaa
Voimaa löytyy tästä porukasta kuin pienestä (venäläisestä voimamieskylästä)!

Kesä 2015 on tarjonnut erinomaisia treenisäitä ulkoharjoitteluun, niin myös nyt. Tällä kertaa Sakke ei päässyt mukaan treenaamaan pienten urheiluvammojen takia ja Päivillä oli loma-aikaan muita kesäkiireitä. Mukana treenaamassa oli Matti ja Anne Ravintola Rauhalasta, Tervahiihdon johtaja Jani Oravamäki ja tietysti Kike!  

kahvakuulaa2

Kike pyöräili kotoa Nallikariin, jossa tehtiin tunnin kahvakuulatreeni Maijan johdolla. Kiitos EasyFit Edenin, kaikki saivat kahvakuulat lainaan. Kun ilta sisälsi vielä pyörämatkan kotiin kahvakuulatreenin päälle, niin voidaan hyvin sanoa, että saimme aikaan erinomaiset hiihtäjän peruskunnon rakennustalkoot! 🙂

kahvakuulaa3
Kike ja Jani tositoimissa

 

kahvakuulaa5
Naiset tekee ja miehet katsoo! Eiku… 😉

Alkuverkka tehdään aina, jotta kroppa herää ja vältyttäisiin vammoilta. Alkuverkan jälkeen liikepattereita voi tehdä 2-3 kierrosta. Työvaihe on 45 ja palautus 15 sekuntia. Tällainen treeni tehtiin Nallikarissa:

Alkuverkka on n. 10-15 minuuttia ja se tehdään esimerkiksi hypellen ja kyykkäillen. Vartalon ympäri->askelkyykky->tasapainottelu, halo-käännös (kuula pään ympäri).

Liikepatterit

  1. Etuheilautus, rinnalle veto vasen ja oikea, sekä työntö ylös. Tasapainottelu oikea ja vasen, sekä vartalon kierto
  2. Yhden jalan maastaveto oikea ja vasen, sekä kahvakuula rinnalle ja ylös. Tempaus oikea ja vasen.
  3. Kasi (->luisteluhiihtoliike), sumokyykky, tuulimylly oikealle ja vasemmalle, (->kahvakuula alemmassa/ylemmässä kädessä)

Loppuverkka Vartalon ympäriliike ja kävely, kauppakassi-liike, etuheilautus+halow(sarviote).

kahvakuulaa

Kahvakuulia saa urheiluliikkeistä ja ohjattuja tunteja tarjotaan kuntosaleilla sekä kesäisin myös puistoissa. Kannattaa mennä tutustumaan, jotta liikkeet tulisi tehtyä oikein ja saisitte parhaat tehot irti harjoituksesta! Tämä blogiryhmä tekee vielä uuden kahvakuulatreenin yhteistyökumppaneiden kanssa, kun Sakke ja Päivi ovat takaisin remmissä. Kokeile sinäkin! 🙂

JohnTravolta?
John Travolta -kalpenee, jos nämä miehet pääsee discoon!

 

kuulat

Isot kiitokset valokuvaaja Mika Ylitervolle upeista kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *