KESÄ MENI, MITÄ TULI? -KUNTOTESTI PALJASTI

Maija ja ”pojat” vierailivat lokakuun alun kunniaksi SportTestillä Hintassa. SportTestin Jani Ailovuo toimi testaajana, valmentaja-Maijan valvovan silmän alla. Edellisistä testeistä oli kolme kuukautta aikaa ja silloin tulokset olivat odotetunlaiset, kun harjoittelua ei oltu tehty. Lihasvoimaa löytyi rutkasti kiekkoaikojen jäänteinä, painoa oli reippaanpuoleisesti, mutta hiihdossa tarvittavaa kestävyyskuntoa ei juuri ollut.

Miesten treeni kesän aikana on ollut peruskestävyyspainotteista matalan sykkeen liikuntaa, höystettynä lihaskestävyysharjoitteilla. Saken motivaatio on 110% ja hän on treenannut tunnollisesti rasitusvammoista huolimatta. Kikellä harjoittelu on ollut pääasiassa golfia ja hyötyliikuntaa ja kiireiden takia treenitunteja ei ole kertynyt odotetunlaisesti.

Välitesteillä mitattiin kunnon kehitys ja  tarkistetaan sykealueet ennen tehokkaampaan harjoitteluun siirtymistä. Tässä tulokset:

Sakke

Kehonkoostumus: paino tippunut kuusi kiloa, nyt on jo ”alle euron”  eli alle 100 kg! 🙂

kuntotestikuva

Rasvat -2kg: voipaketti on poistunut kummastakin reiskasta ja kaksi pakettia keskivartalosta, myös viskeraalisen rasvan määrä on alentunut.

Kokonaisvesimäärä -4kg: mikä näkyi testissä samana lukemana lihasmassan määrän vähenemisenä. Tämä tarkoittaa, että nesteet ovat lähteneet kiertoon. Lihasmassan määrän väheneminen selittynee kokonaisvesimäärän laskulla.

Polkupyöräergometri: sekä peruskestävyys- että vauhtikestävyysalueet kehittyneet huomattavasti!

Sakke jaksoi polkea monta kuormaa maksimisykealueella, eli puristusta ja hapon sietokykyä alkaa löytyä. Maksimihapenotto on nyt 36 ml/kg/min.

sakke4

Saken kommentit: Tyytyväinen pyörätestin tuloksiin, fyysinen kunto parantunut ja tulokset näkyvät selkeästi. Hieman pettynyt kehonkoostumustuloksista, tavoitevauhdissa kuitenkin. Suunta on oikea. Hitaasti, mutta varmasti!

Kike

Kehonkoostumus: paino tippunut kolme kiloa —> kaikki rasvaa, keskivartalosta kaksi kiloa! Viskeraalisen rasvan määrä on alentunut.

kikentulokset2

Polkupyöräergometri: sekä perus- että vauhtikestävyysalueet ovat kehittyneet. Kike jaksoi myös luukuttaa mk-alueella pitkään. Maksimihapenotoksi mitattiin 33ml/kg/min.

Kiken omat kommentit:Ruokavalioon huomion kiinnittäminen on vaikuttanut positiivisesti kehonkoostumustuloksiin. Vyötä pitänyt kiristää. 🙂 Tähän asti treenaaminen on ollut kiireiden takia erittäin epäsäännöllistä. Toiveissa, että olisi jatkossa mahdollisuus treenata säännöllisemmin. ”

Nyt vain sitten suunta kohti syksyn treenejä. Reilun viikon päästä päästäänkin ensi kertaa suksille Vuokatin hiihtoputkessa! Katsokaapa facebookin kisamme. Nyt on sinunkin mahdollista päästä mukaan treenaamaan meidän kanssa ja viilata hiihtotekniikkaa huippuvalmennuksessa. Lauantain 10.10. iltatreenin vetää viime vuoden Tervahiihdon voittanut Kusti Kittilä. Muista treeneistä vastaa Maija ja Jani Oravamäki.

Kuulumisiin!

t. Blogipoppoo

2 vastausta artikkeliin “KESÄ MENI, MITÄ TULI? -KUNTOTESTI PALJASTI”

  1. Tosi mielenkiinnolla seurailen projektia. Saken muistan pelaajana ja Kike tuttu henkilönäkin. Äijät alkaa pikkuhiljaa olla iskussa. Tsemppiä vaan treeneihin!

    1. Kiva kuulla, että Sakella ja Kikellä on kannustusta mukana! 🙂 Kiitos paljon ja oikein paljon treeni-iloa sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *