Kotiäiti haastaa itsensä polkujuoksumimminä!

Kirjoittaja XC Party Hero Mira Pelo

Miraa valmentaa Hyvinvointipalvelut Riikka Tulppo matkalla kohti NUTS Karhunkierroksen maratonmatkoja ensi keväänä. Riikka on myös viime kesän Pyhä Tunturimaraton projektista tuttu polkujuoksun verkkovalmentaja.  Lue blogistamme miten Riikan ja Miran matka sujuu. Tässä osassa Mira esittelee itsensä ja kertoo lähtökohdistaan pienen pojan äitinä.

Liikunnan merkitys

”Olen 40-vuotias kotiäiti, jolle liikunta on intohimo ja elämäntapa. Liikunta on vähän kuin paras ystäväni, jota ilman ei voi tai halua elää. Se pitää kunnossa koko naisen pääkoppaa myöten.” 

Liikunta on minulle nykyään myös henkireikä ja omaa aikaa vauva-arjen keskellä. Vuosien myötä luonnossa liikkumisesta on tullut minulle entistä tärkeämpää ja rakkaampaa. Ehkä Ylläksen rinteissä ja laduilla vietetyt lapsuuden talvet ovat jättäneet jalkapohjiin siemenen, joka nyt vetää enemmän ja enemmän luontoliikunnan pariin ja poluille. Siksi onkin ihan mahtavaa päästä juoksemaan XC Partyn riveissä!

Nautin itseni haastamisesta, tavoitteiden asettamisesta ja niitä kohti menemisestä. Olen haastanut itseäni aikuisiällä eniten triathlonin ja maastopyöräilyn parissa. Niin treeneissä kuin kisoissakin paras ja pahin vastukseni olen ollut aina minä itse. Minulle kuntoilijana parasta liikunnassa onkin itseni voittamisen fiilis.

Parhaita liikuntamuistoja

Yksi parhaista liikuntamuistoistani liittyy ensimmäiseen triathlonin puolimatkaan Joroisilla, kun maalissa nauratti ja vähän ehkä itkettikin. Syksyn loskassa tarvotut lenkit ja aikaiset aamut uimahallissa eivät olleet turhia. Tähtihetkiä löytyy myös maastopyörän selästä Syöte MTB – ja Saariselkä MTB -kisoista. Tekemisen meininki ja itsensä haastaminen luonnossa noina hetkinä ovat olleet parasta, mitä tiedän!

Toisaalta liikunnan tähtihetkiksi voisi kai laskea jokaisen arjessa tehdyn lenkin. Ne hetket, kun ennen lenkkiä solmii väsyneenä kengännauhoja yhteen, mutta palaakin mieli kevyenä ja energiaa pullollaan, ovat jonkinlaisia arjen pieniä voittoja ja tuuletuksen paikkoja.

Elämäntilanne antaa ja ottaa

Elän tällä hetkellä elämäni parasta aikaa 10 kuukauden ikäisen Toivo-pojan äitinä. Aamu- ja iltapuurojen väliin mahtuu monta ihanaa hetkeä pienen ihmisen kanssa. Samaan aikaan energiavarastoja tyhjentää yölliset herätykset ja jatkuva vastuu joka paikkaan ehtivän minin kaitsemisesta. Siinä kombinaatio, minkä vastapainoksi kaipaan omia hengähdystaukoja ja liikuntabreikkejä.

Olen parempi äiti ja vaimo, kun pääsen tuulettumaan ja hikoilemaan omien harrastusteni pariin. Omaa fiilistä ja päivän vireystilaa on ollut kuitenkin pakko opetella kuuntelemaan. Vaikka mieli juoksisi, jalat eivät ole aina samaa mieltä. Silloin on parempi kävellä ja jättää juoksukilsat seuraavaan lenkkiin.

NUTS Karhunkierros motivoi

Ensi kevään NUTS Karhunkierros kutkuttelee jo juoksuvarpaita. Ennen sitä ehdin kuitenkin nauttia monista juoksukilometreistä kotipoluilla. Onneksi sain Riikan valmentajakseni ja tuekseni tälle matkalle. Jo nyt olen ihan varma, että Riikka saa tähän naiseen vauhtia, mutta osaa myös tarpeen tullen himmailla tahtia. Oikeanlaisella treenillä ja riittävällä levolla on varmasti suuri merkitys tulevaa tavoitettani ajatellen.

Metsälenkit saavat mielen zen-levelille ja suupielet ylös. Luonnossa mieli lepää kovallakin lenkillä. Niin minä ajattelen ja koen. Kun on mahdollisuus yhdistää kaksi terapiaksikin sopivaa elementtiä, metsä ja liikunta, on kaikki mahdottoman hyvin ja kemufiilis katossa.

Valmentaja Riikka Tulppo, XC Party Master

Riikka on personal trainer ja valmentaja, joka on harrastanut kestävyysurheilua lapsesta saakka. Liikunta ja liikuttaminen ovat hänelle sydämen asioita. Niinpä työtkin ovat aina liittyneet liikuntaan – liikunnanopettajana, liikunnanohjaajana sekä valmentajana. Riikka järjestää polkujuoksuleirejä, -kursseja ja tarjoaa hyvinvointipalveluja. Riikka on myös loistava jooga-ohjaaja ja vetää joogatunnin vaikka metsässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *