KUSTI JÄLLEEN TERVAHIIHTOON – Näillä eväillä mennään!

Kustinesittely_blogi

Hei! Mahtavaa, että osallistut myös tänä vuonna Tervahiihtoon! Kuinka mones kerta tämä onkaan ja mitkä ovat sijoituksesi aikaisemmista Tervahiihdoista?

Muistaakseni tämä on kuudes Tervahiihtoreissu. Sarja on 2015 1. 2013 2. 2012 8. 2011 2. 2005 1. (40km)

Onko jokin Tervahiihto jäänyt erityisesti mieleen? Miksi?

Ensimmäinen Tervahiihtoni vuonna 2005 oli oikein mukava. Lähdettiin kipakassa pakkasessa Oulujoen jäältä ja reitti päättyi pesäpallostadionille. Mieleen tuo hiihto jäi suorituksen helppouden takia. Kaikissa muissa hiihdoissa matkanteko on ainakin välillä ollut todella raskasta.

Kerro hieman hiihtotaustastasi

Olen haapavetisen ja pyhäjokisen urheilusuvun vesa, joka syntyi sukset jalassa ja liikkumisen riemu rinnassa. Kilpahiihto on ollut pala jokapäiväistä elämääni aina varhaisteinivuosista nykypäivään. Matkan varrella siitä nuoresta sprinttihiihtäjästä onkin muokkautunut tällainen lähes konkarikaartin normaalimatkojen kilpuri.

xlarge-kustikittila2 - Copy

Mikä on mieliharjoituksesi ja miksi?

Ylivoimainen suosikkini on 3-4 x 10min ylämäkeen lähes maksimivauhdilla hiihtäen. En niinkään nauti itse harjoituksesta, mutta harjoitusvaikutus nostaa tämän treenin ykköseksi.

Kerro meille kesäharjoittelustasi.

Ajan kesän lähes täysipäiväisesti maastopyöräilykisoja. Hiihtoharjoittelua tulee ennen lokakuuta lähinnä pyöräilyn tukiharjoittelun muodossa. Tyypilliseen kesäviikkoon tulee n 20-tuntia treeniä, joka sisältää pyörällä yhden kovan treenin ja kisan.

Kuva: Tarja Kivirinta
Kustin peesissä paahtaa XCO:n Suomenmestari Sasu Halme Kuva: Markku Peltonen

Lisäksi kesäisin treenviikkoon kuuluu myös 2kpl peruskestävyysharjoituksia ja pari yli 3-tunnin kevyttä peruskestävyyslenkkiä. Loput ovat tukiharjoittelua, kuten voimaa, tasatyöntöä tai kevyttä hölkkää.

Kusti on todistettavasti myös istunut kesäisin. 😉

Mikä on suosikkipaikkasi, missä olet hiihtänyt?

Bessans Ranskassa, Martell Italiassa, Nalati Kiinassa ja Ylläs ovat todella hienoja hiihtopaikkoja, mutta eivät nekään vedä vertoja Vuokatin Kisakympille.

Juha Vähämetsä, Tino Tiilikainen, isäntä ite ja Ruut Vähämetsä kimppalenkkitunnelmissa.

Kuinka kauan viivyt Oulussa? Onko sinulla mitään erityisiä suunnitelmia?

Tämän osalta suunnitelmat ovat vielä avoinna. Toivottavasti matka Muhoksen kunnanrajalta Sankivaaraan sujuu lentäen.

Miten valmistaudut kisaan? Onko mitään salaisuuksia, jotka haluaisit jakaa kanssamme?

Mitä paremmin olet harjoitellut, sitä helpommin Tervahiihdosta selviät. Tietysti pitkään hiihtoon kannattaa tehdä etukäteen selkeä suunnitelma milloin ottaa geeliä, mustikkasoppaa, patukkaa tai vastaavaa energiavarastoja lataavaa ravintoa. Parempi tankata ravintoa tasaisesti koko matkan, kuin vasta kunnon sipin jälkeen.

Voitit Tervahiihdon viime vuonna rankalla kelillä lumipyryssä. Mitä luulet, kuka tai ketkä ovat kovimmat vastustajasi tänä vuonna?

Niin. Viime talvena tultiin lentokelissä ja takatuulessa pitkästi Muhoksen ohi.. Loppumatkasta sitten tuhnutteli vähän erigeepperiä. En ole myyrännyt osallistujia vielä. Eiköhän Ouluun joku kolmikosta Kari Varis, Juho Mikkonen ja Mikko Koutaniemi tule.

Kusti laskeutuu Sankivaaraan voittajana 70km matkalta Ruotsin Mikael Nordberg kannoillaan. 1. Kusti Kittilä 2:48:26,3  vs. 2. Mikael Nordberg 2:48:27,6 +1,3 3

Mikä on ”salainen aseesi” heitä vastaan?

Oulun Hiihtoseuran yhteispeli. Pitkänmatkan hiihtokisoissa joukkuepelillä saa paljon aikaiseksi. Seppäsen Jonne on lupautunut jo viimeiseksi vetomieheksi ennen Sankivaaraa. 😉

Osallistutko After Ski -tapahtumaan Rauhalassa?

Tämäkin on edelleen auki. Hyvä ruoka ja rento musiikki höystettynä muilla tervahiihtäjillä on kyllä puoleensavetävä yhtälö.

afterski20

Lämpimästi tervetuloa Tervahiihtoon!

Kiitos!

Kustinesittelyblogi3

 

matkallatervahiihtoonbanner

2 vastausta artikkeliin “KUSTI JÄLLEEN TERVAHIIHTOON – Näillä eväillä mennään!”

  1. Eipä ollut Tervan ”kymppisakki” tuon näköinen vuonna 2015. Oikeasti oli 40-v ja 50-v mies sekä nainen ”kymppisakissa”. Kyseessä on siis nuorten miesten ”kymppisakkilistaus”, jos nyt sellaisesta joku on kiinnostunut.

    1. Totta puhut! 🙂 Tämä lista on copypastattu miesten yleisen sarjan vapaan 70km joukosta. Naisten vastaava ryhmä on esitelty Sini Alusniemen blogijutun alla. 🙂 Kirjoitamme mielellään juttuja myös miehet ja naiset 40v ja 50v hiihtäjistä blogiimme. Kannattaa olla yhteydessä paivi@tervahiihto.fi ja nostetaan kaikenikäiset hiihtäjät esiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *