Matkalla Tervahiihtoon-Mikko hiihtää Tervahiihdossa myös ensi vuonna!

Kumparelaskun olympiahopeamitalisti Mikko Ronkainen kävi 3kk mittaisen TervaPolku-valmennuksen, jossa opeteltiin kestävyysharjoittelun perusteita ja hiihtotekniikkaa. Projektin päätteeksi Mikko hiihti komeasti 53km matkan Tervahiihdossa 25.2. Teimme Mikolle pienen haastattelun projektin päätteeksi.

mikkoronkainen3

1. Matkalla Tervahiihtoon valmennus päättyi hienoon hiihtoon 53km matkalla. Miten valmistautuminen ja itse hiihto sujuivat?
Valmistautuminen meni suunnitelman mukaan, huippuvalmentajan (Jani Oravamäen) tekemän ohjelman mukaan, hiilihydraattitankkauskin onnistui. Hiihto meni kokonaisuudessaan hyvin ja pääsin aikatavoitteeseeni 3,5h-4h (aika 3h50min). Alku oli hidasta koska lähtö oli ruuhkaisaa, jännä kokemus silti sekin. Vauhti oli sopiva, pienessä ryhmässä hiihdin lähes koko matkan, välillä peesissä ja välillä keulilla. Loppumatkasta viimeisen tunnin ajan tulin itsekseni hieman reippaammin. Vauhtia olisi voinut ehkä pitää rohkeammin jo aiemmin. Mahtava kokemus oli ja maalissa voittaja olo!

2. Oliko sinulla kannustusta tai huoltojoukkoja ladun varressa?
Eipä ollut omasta takaa, kun vaimo oli isommissa hiihtokisoissa Lahdessa samaan aikaan ja lapset anopilla hoidossa.

3. Mitä kaikkea ehdit ajatella hiihdon aikana? Tuntuiko kertaakaan että on tämä hullujen hommaa? 🙂
Eipä ihmeitä, ehkä sitä keskittyi vain hiihtoon ja siihen miten hiihtää missäkin vaiheessa. Aurinkoisesta kelistä nautin ja lumisista maisemista.

3. Minkälaisia muutoksia kehossasi tapahtui projektin aikana?
Tiukkenihan sitä jonkin verran tuollaisessa kestävyysharjoittelussa, vaikka oonkin ok kunnossa ollut, mutta positiivistahan se vain on. Kyllä vauhtia toki tuli hiihtoon lisää ja perus tunnin lenkit rupesi tuntumaan melko kevyiltä. 🙂

4. Minkä tyyppiselle ihmisille voisit suositella tällaista valmennusta?
Periaatteessa kenelle vain, joka haluaa haastaa itseään ja kehittää hiihtotekniikkaa ja kuntoaan. Yksilöllinen taso ja lähtökohdat otetaan kuitenkin huomioon. Omaa motivaatiota on hyvä olla.

5. Aiotko jatkaa hiihtoa myös ensi talvena ja kenties osallistua massahiihtoon?
Ehdottomasti hiihto jatkuu ja olen hiihtänyt toki Tervahiihdon jälkeenkin. Ensi vuonna tarkoitus olla mukana, todennäköisesti sama matka.

6. Miten kehittäisit Tervahiihtoa ensi vuodeksi?
Janahiihto on kyllä hyvä juttu ja kokonaisuus toimii hyvin. Poikkimaantien sillan lumitilanne pitää vain varmistaa huolella ensi vuonna.

7. Mitä mielestäsi tarvitaan, jotta Tervahiihto kasvaisi suureksi 4000-5000 hiihtäjää houkuttelevaksi tapahtumaksi?
Lisää mediahuomiota ja erilaisia toimia siihen että haastetaan kaveria mukaan hiihtämään.

8. Kummilla suksilla aiot olla enemmän tulevana keväänä: murtsikoilla vai niillä alppihiihtosuksilla?
Kyllä maastohiihtoa enempi tulee varmasti ainakin jos tunneissa mitataan, mutta toki tulee laskettua myös, esim. Ruskotunturilla.

Hiihto on muuttunut entistäkin mukavammaksi, kun tekniikka kehittyi ja tieto kestävyysharjoittelusta lisääntyi. Iso kiito koko Tervahiihdon porukalle, oli kunnia ja hienoa olla tässä mukana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *