Mikko matkalla Tervahiihtoon – Olympiahopeamitalistin tavoitteet

1. Miten Mikko matkasi kohti Tervahiihtoa on nyt mennyt?

Matka kohti Tervahiihtoa on mennyt  suunnitelmien mukaan, hiihtoa on tullut varmasti tuplasti sen verran kuin esim viime talvena, kilometrejä kasassa lienee noin 700 km. Mukava ja mielenkiintoinen ja opettava projekti tämä on ollut.

Treenit on pääosin PK-harjoituksia, mutta kerta viikkoon ollut viimeiset viikot myös VK harjoituksia, mitkä on kyllä tosi hyviä. Osa PK lenkeistä on ollut pitkiä noin 2 h 30 min- 2h45min. Ohjelman on tehnyt Jani Oravamäki, hiihtoa on ollut 4-5 krt/viikko.

Tekniikkaharjoituksia tehtiin paljon jo syksyllä rullilla, mutta alkutalvesta myös lumella. Ne oli kyllä tosi hyödyllisiä ja voin suositella kyllä Tervahiihdon valmennusta, oli sitten aloittelija tai kokeneempi hiihtäjä. Kun tietää mitä ja miten tekee, tulee hiihdosta entistä mukavampaa ja tehokkaampaa, ennen kaikkea järkevämpää harjoittelua.

2. Onko sinulla tavoite päästä tietyille sijoille 53km matkalla?

Sijoitustavoitetta ei ole.  Kuten huippu-urheilussakin, keskityn vain omaan suoritukseen ja tulos tulee sen kautta. Aikatavoite on noin 3,5 h, mutta kelistähän se riippuu kuinka kauan matka ottaa.

3. Mitkä sinun mielestäsi ovat vahvuutesi maastohiihdossa? Mikä on ollut vaikeinta?

Päämäärätietoisuus ja kyky/kehonhallinta muuttaa tekniikkaa, motivaatio harjoitteluun on minulla edelleen luonnostaan. Hyvä pohjakunto oli olemassa, tosin en ennen ole tällaista systemaattista kestävyysharjoittelua tehnyt. Oppinut olen siis paljon.

Vaikeinta on ollut saada liuku tarpeeksi pitkäksi ja siten rauhoittaa rytmiä taloudellisemmaksi.

4. Mitä muutoksia maastohiihtoharjoittelu on aiheuttanut elämässäsi, entä kehossasi?

Treeniaikaa on pitänyt suunnitella jotta sopii perheen rytmiin. Kroppa on kyllä tiukentunut ja lihaksisto kehittynyt, vaikka ei se urheilu-uran jälkeen ole heikkoon kuntoon missään vaiheessa mennytkään.

5. Oletko treenannut yksin vain TervaPolku-ryhmän kanssa?
pääasiassa yksin, välillä Janin kanssa ja tietysti jonkun verran Terva-Polku ryhmässä, lisäksi Syötteen leiri oli tosi kiva ja hyödyllinen. Siellä kävin lenkin myös Posion Teron kanssa.

6. Mitä hyvä fyysinen kunto sinulle merkitsee?
Hyvää oloa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Hyvä fyysinen kunto antaa energiaa kaikkeen päivän touhuun ja työhön.

7. Mistä tunnistaa hyväkuntoisen miehen/naisen?
Kyllä ulkomuoto tietysti paljon suuntaa antaa, mutta myös ryhti ja energisyys, sekä perusilme.

8. Miten työnantajasi tukee liikkumista?
Meillä on Kalevan nykyisessä toimitalossa oma kuntosali vapaasti käytettävissä henkilökunnalle, lisäksi on kulttuurisetelit käytössä, joita voi käyttää liikuntaan. Osallistumismahdollisuus on myös joihinkin liikuntatapahtumiin.

9. Onko Kalevasta tulossa joukkue Tervahiihtoon? Ei joukkuetta, mutta uskon että muitakin osallistuu yksilöinä. Kalevan ”joukkue” on sitten pitämässä pistettä Raksilassa maalialueella ja Expohallissa.

mikko5

Mikon Top 5 valmistautumiskikat Tervahiihtoon

1. Hyvä tankkaus hiilaria päivää paria ennen kisaa.
2. Riittävän kevyt vaatetus.
3. Rauhallisesti liikkeelle (jotta rasva-aineenvaihdunta käynnistyy) , matkavauhti reipas mutta ei liian kova.
4. Tekniikka pidetään kasassa nauttien hiihdosta ja maisemista.
5. Lopussa hiihdetään sitten vauhdikkaammin.

Onnea matkaan Mikolle! 🙂

matkallatervahiihtoonbanner

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *