Nyt mennään!

Vasemmalla miesten tuleva "piiskuri" Marko Määttä, Marko Karppi SportTestiltä, Anne Mikkola Tervahiihdon yhteistyökumppaniravintoloista Tubasta ja Rauhalasta, Tervahiihdon viestintäjohtaja Päivi Lohikoski, tapahtumajohtaja Jani Oravamäki ja vaimonsa Maija, moninkertainen kestävyysurheilun Suomen mestari. Hiihtovalmennuksessa Oravamäen pariskunnalla on tässä projektissa tärkeä rooli. Etualalla oikealla Kike ja Sakke valmiina lähtöön! :-)
Tiimi kasassa: Vasemmalla Sportellon Marko Määttä, Marko Karppi SportTestiltä, Anne Mikkola Tervahiihdon yhteistyökumppaniravintoloista Tubasta ja Rauhalasta, Tervahiihdon viestintäjohtaja Päivi Lohikoski, tapahtumajohtaja Jani Oravamäki ja vaimonsa Maija, moninkertainen kestävyysurheilun Suomen mestari. Etualalla oikealla Kike ja Sakke valmiina lähtöön!

 

Matkalla Tervahiihtoon käynnistyi 10 hengen voimin Ravintola Rauhalassa ihanien herkkujen äärellä.  Oulu-lehti oli myös paikalla tekemässä juttua. Saimme kuulla mielenkiintoista tarinaa urheilijoiden taustoista ja etenkin jääkiekkoilijan kovasta treenaamisesta 1990-ja 2000-luvuilla. Harjoittelu tehtiin silloin usein liian kovaa, niin voimaharjoitteet kuin juoksulenkitkin. Saliharjoittelu sekä kuntopyörän päällä istuminen on ollut iso osa arkea. Sovittiinkiin, että ei enää kuntopyörää! Tavoite on löytää uudet mielekkäät kesäharjoittelulajit. Miesten nykyinen liikunta sen sijaan ei riitä ja syömäpuolikaan ei ole aivan kunnossa. Eli remontti on iso. Keskustelimme siitä onko golf riittävän tehokasta liikuntaa ja onko se edes liikuntaa. Palaamme tähän kiperään aiheeseen kesällä, kun asiantuntijamme kirjoittavat aiheesta! 🙂

 

Kaukalossa on tullut rymisteltyä ja niinpä pitkän uran aikana on tullut monenlaisia vammoja, jotka nyt ovat miehillä rajoitteena. Ne pitää ottaa huomioon tulevassa treenisuunnitelmassa. Myös ylipainoa on molemmille kertynyt reippaasti ja hiihtokokemusta tai -taitoa ei heillä myöskään omien sanojensa mukaan ole. Luistimilla luistelussa ei ole  samaa kuin luisteluhiihdossa, mikä on sinänsä yllätys. Voimansiirto näissä lajeissa on aivan erilaista. Se kummalla tyylillä miehet hiihtää jää siis nähtäväksi. Kike olisi kokonsa puolesta sopiva ”Mietaan Jussin” manttelinperijäksi, kun vain ”tasuripumppu” saadaan kuntoon. Sakke kiteyttikin lähtötilanteen näin:

 

Matkaan lähtee kaksi ylipainosta kalijupäätä, jotka ei ossaa hiihtää!

 

Lähtökohdat ovat kunnossa, koska mukana on erinomainen taustajoukko ja tuki. SportTest testaa, Sportello tarjoaa harjoittelupaika, lisäksi Oravamäet valmentavat. Uutta tietoa tulee sopivista treenitehoista ja määristä, ravinnosta, suksen- ja rullasuksen valinnasta, sekä suksien voitelusta. Kokeilemme myös erilaisia kesäharjoittelulajeja, joista yksi on maastopyöräily. Ja varoitus puolisot ja työkaverit: Miesten sanastoon alkaa tulla pikkuhiljaa ”peekoo”, ”veekoo”, ”kestovoima” jne. 🙂

 

Päätavoitteena on paitsi hiihtää hyvissä fiiliksissä Tervahiihto ensi keväänä, niin tavoite on myös löytää uudelleen kipinä liikuntaan. Jääkiekkoa ei kumpikaan enää kaipaa. Oman lajin löytää vain kokeilemalla ja tavoitteellisuuden harjoitteluun saa esimerkiksi urheilutapahtumien kautta. Ensi kevään tavoitematkasta olivat molemmat yksimielisiä:

 

37km!

Vai olisiko sittenkin 70km? Molemmilla on vahva urheilijatausta, ja hyvä kunto voi löytyä hyvinkin pian oikeanlaisella harjoittelulla. Golfinpeluuta on molemmilla takana runsaasti, joten jos golf on heille peruskuntoharjoittelua, voi kuntopohja olla kunnossa. Muuten on kovempi työ edessä. Tärkeintä on, että ei lähdetä liikkeelle liian kovaa, vaikka motivaatio onkin alussa huipussaan.

 

Oikeanlainen ruokavalio on todella tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia ja niinpä ravintovalmennuskin on osa tätä matkaa. Tavoitteena on jaksaa tehdä laadukkaita treenejä sekä myös tiputtaa painoa. Niinpä jääkaapin sisältö sekä se mitä, ja kuinka paljon lautaselle laitetaan, pistetään myös kuntoon. Käytännössä saamme me muutkin tästä vinkkejä, kun Marko käy Kiken ja Saken kanssa tutustumassa ravintola Tuban buffettiin ja saamme siitä videota ja juttumateriaalia luettavaksi.

KikejaSakkekakku 

”Otappa Sakke lissää kakkua!” 

Kike yrittää kampittaa heti alkumetreillä, se varmaan hiekottaa mun ladutkin talvella!”

Hyvällä mielellä lähdetään siis matkaan! 🙂  Ravintola Rauhalan työntekijät on jo haastettu mukaan Tervahiihdon retkisarjaan, Sakke ja Kike haastavat myös Sinut!

 

P.S. Kiitos valokuvaaja Mika Ylitervolle kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *