OHS rintama matkalla Tervahiihtoon – Jonne Seppänen valmiina 86km kuningasmatkalle

Jonnen palautumiskikat ovat jäätävää sorttia!

Jonnen kauden 2016-2017 kulmakivet

Omat kauden pääkisani sijoittuvat hiihtokauden loppupäähän viimeisten kilpailujen joukkoon SM-kisoihin Kontiolahdelle ja Ylitorniolle. Ennen kisakauden alkua oli jo päätetty, että painotus on harjoittelussa vuodenvaihteseen asti heikon syys-lokakuun harjoittelun vuoksi. Tällä oli tarkoitus varmistaa, että huippukunnon pohjalle vaadittava pohja kestäisi kevään kisoihin asti. Marras-joulukuun harjoittelu on siis (toivottavasti) se kulmakivi, jolla käännetään pari heikompaa talvea paremmaksi tänä keväänä.

Valmistautuminen Tervahiihtoon

Sunnuntaina vajaa viikkoa ennen Tervahiihtoa hiihdetään Haukipudashiihto 33km vapaalla. Kisan on tarkoitus toimia kauden ensimmäisenä pitempänä kisana, valmistavana harjoituksena, sekä osittain myös tyhjentävänä harjoituksena. Monta kohtaa on siis ohjelmassa toteuttavana kyseisen kisan puitteissa. Kisataktiikka määräytyy edeltävien päivien tuntemusten perusteella, sillä viime viikkoina stressin hallinta ja sen purkaminen ovat olleet avainsanoja. Haukipudashiihdon jälkeen alkuviikko 3-4 päivää on tarkoitus sitten tankkailla energiavarastot täyteen seuraavan viikon lauantain Tervahiihtoa varten. Tätä taktiikkaa olen toteuttanut aina Tervahiihtoon, ja yhtä kertaa lukuun ottamatta se on omalla kohdallani toiminut!

Salaiset aseet Tervahiihdon aikana

Kisa on kestoltaan niin pitkä, että matkan aikana ehtii sattua kaikenlaista. Ajoittaiset heikot hetket voivat kääntyä taas vahvemmiksi, ja tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Varsinaisia salaisia aseita minulla ei ole, mutta sanotaan, että jos kisan aikainen energiansaanti onnistuu, kunto ei noin pitkässä suorituksessa lopu minulta kesken

Pahimmat kilpakumppanit Tervahiihdossa

Tarkkaa tietoa kisakumppaneista ei ole, mutta ainakin seurakaveri Palosaaren Heikki on tulossa mukaan. Heikkihän hiihti Finlandia-hiihdossa podiumille, joten siinä on hyvä mittari omaankin kisaan. Joka tapauksessa tavoitteena on parantaa all-time-best sijoitusta Tervahiihdossa eli neljättä sijaa vuodelta 2013.

Mitä on ohjelmassa Tervahiihdon jälkeen?

Viimeksi Tervahiihdon jälkeen vietin hetken ensiaputeltassa, mutta yritetään välttää se tällä kertaa! 😉 Tervahiihdon AfterSkihin on tarkoitus selvitä!

jonne4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *