Pikku-Syöte – kestävyysliikkujan paratiisi helpon matkan päässä

”Eka kertaa oltiin vaimon kanssa Pikku-Syötteellä. Kaikki toimi oikein hyvin ja ruoka oli monipuolista ja maistuvaa ? Sijainti on mitä parhain kun on niin lähellä.”

-Leiripalaute

Vuosi on vaihtumassa uuteen ja on aika summata jälleen Team Tervahiihdon vuoden kohokohtia. Oulun ympäristö tarjoaa mahtavat puitteet erilaisten luontoliikuntalajien harrastamiseen. Ystävällinen, joustava ja viihtyisä Pikku-Syöte vain parin tunnin ajomatkan päässä on vakiintunut meidän treeni- ja leirikohteeksi jo vuosien ajan. Niinpä tänäkin vuonna järjestimme perinteisen Matkalla Tervahiihtoon leirin Pikku-Syötteellä, joka jälleen lunasti odotuksemme upeana leirikohteena.

”Leirillä oli hyvät ja innostavat ohjaajat. Ilmapiiri ja fiilis oli tosi myönteinen. Minulle jäi hieno fiilis leiristä.”

– Leiripalaute

Leirikoutsit Jari Huttunen, Maija Oravamäki, Kusti Kittilä ja Jani Oravamäki tarjosivat huippuja oppimiskokemuksia leiriläisille. Päivi Lohikoski (keskellä) hoiti leirin ilmoittautumiset, tiedotuksen ja somen.

Perjantaina leiribingoa ja tekniikkaharkkoja

Leiri alkoi perjantaina illalla klo 18 leiri-infolla, jossa jaoimme perusinfojen lisäksi kaksi haastetta: ”Elite-sarjan” somebingon ja perinteisen ”puusuksisarjan” bingon, joiden avulla leiriläisten oli määrä tutustua toisiinsa. Elitesarjassa piti suorittaa erilaisia haasteita, kuten leuanvetoa puunoksalla, Kläbo -juoksua ja monotanssia ja jakaa suoritukset Insta Storyyn. Helpommassa perinteisessä bingossa oli knoppitietoa leiriläisistä ja nämä selvittyä sai ruksin lomakkeeseen ja pääsi osallistumaan Semper tuotepakettien arvontaan. Semperille kuuluukin kiitos hyvästä yhteistyöstä meidän leiriläisten välipalojen tarjoajana!

Hiihtotekniikkojen opettelu on hauskaa ja erilaisten valmentajien opeilla hommat hoituu aina vähän eri näkökulmasta. Leiriläisten mielestä kaikki valmentajat olivat priimaa ja lähes kaikki kokivat oppineensa paljon uutta.

”Sain tekniikkatreenissä paljon henk.koht. palautetta, rento ja myönteinen ilmapiiri, hyvin kannustava, uusia näkökulmia! Huiput tekniikkatreenit, joissa kertyi myös runsaasti kilometrejä”

-Leiripalaute Kustille tekniikkatreeneistä

Syötteelläkin oli tänä talvena poikkeuksellisen vähän lunta. Niinpä hiihtomaastoiksi jäi vain ensilumenlatu, joka kyllä puolestaan oli priimakuntoinen ja sopivan leveä. Lunta alkoi tupruttaa heti leirin alettua ja maisemasta tuli todella kaunis ja talvinen. Latukoneet ajoivat latua ahkerasti hiihtäjille sopivaan kuntoon. Meidän lisäksi myös moni hiihtoseura oli valinnut leirikohteeksi saman paikan kuin me.

”Parasta leirissä oli hyvä seura ja hyvät vetäjät. Sai keskittyä syömiseen ja hiihtämiseen!”
-Leiripalaute

”Tehokkaasti käytetty aika. Ammattitaitoiset valmentajat. Henkilökohtainen opastaminen on huippujuttu, juuri sitä tavallinen harrastaja kaipaa.”

  • -Leiripalaute

Kusti Kittilä sai ensimmäiseltä leiriltään kuntohiihtäjiltä loistopalautteen valmennustaidoistaan. Kustin rauhallinen valmennustyyli ja tapa korjata tekniikkaa pala kerrallaan koettiin hyväksi monen hiihtäjän palautteessa.

Lauantai oli mukavaa ohjelmaa täynnä

Lauantaina ohjelmassa oli kahdet treenit, aamusta heti tekniikkaharjoitukset vapaalla ja perinteisellä tyylillä ja iltapäivällä vauhtikestävyysharjoitusta valmentajien ohjauksessa. Pikku-Syötteen terveellisten aterioiden ja hyvin nukuttujen öiden ansiosta palautuminen oli hyvää ja treenaaminen maistui!

”Ihanaa kun on aina hymyssä suin ja kannustaa kaikkia. Monen lajin ammattilainen.”
”Maija tuo virheet hyvin esille sekä antaa rakentavaa palautetta. Neuvoo selkeästi.”
– Leiripalaute Maijalle

Lauantaina ohjelmassa oli lisäksi mieleenpainuva ilta Kustin kanssa. Illan aikana Kusti kertoi kokemuksistaan kilpahiihtäjänä ja maastopyöräilijänä sekä itselleen merkityksellisistä paikoista. Oli hienoa päästä lähelle kilpaurheilijan arkea ja siihen mitä kaikkea se vaatii, antaa ja ottaa. Kaikkea ei leiriemme ulkopuolelle jaeta ja niinpä voi tässä kohtaa sanoa, että

”What happens in Pikku-Syöte, stays in Pikku-Syöte.”

Pikku-Syötteen täyshoitopaketti on loistava valinta leirille. Leirillä harjoitellaan jopa 2-3 kertaa päivässä ja on hyvä kun voi astua harjoitusten jälkeen suoraan valmiiseen ruokapöytään. Tämä on palautumisen kannalta hyvä asia ja perheellisille leiriläisille suorastaan luksusta, kun pääsee arjen ruoanlaitosta hetkeksi irti.

Leiri oli palautteiden perusteella sekä koutseille että leiriläisille talven kohokohta.

Koutsi Jari Huttusen mietteet leiristä

Ensinnäkin oli aivan mahtavaa päästä hiihtämään Syötteen talvisiin maisemiin, otinkin pienen varaslähdön leirille ja tulin jo perjantaina iltapäivästä purkamaan pahimman hiihtoinnon ladulle. Leiriläisten koutsaaminen oli todella antoisaa ja opettavaa tulevia valmennuskertoja varten.
Tekniikkaosioiden jälkeen tuli tarkentavia ja selvästi mieltä askarruttaneita kysymyksiä yksityiskohdista, jotka itselle ovat itsestäänselvyyksiä ,enkä siksi tajunnut niitä kertoa. Jatkossa nämäkin asiat ovat osa valmentajapakkia, eli iso kiitos tästä opetuksesta. Leiriläisten asenne oli todella rautainen, eikä pelätty haasteita, en ole aiemmin opettanut harrastajahiihtäjille Klaebo juoksua saatikka jyrkän ylämäen tasuria, mutta nyt olen sitäkin kokemusta rikkaampi. 
Pikku-Syötteen puitteethan ovat loistavat ja toimivat, tällä kertaa talvi vaan tuli pikkaisen liian myöhään ja latuja oli rajallisesti, joka hankaloittaa hieman valmennusta ja varsinkin palautteen antoa. Mutta talvet eivät ole veljiä keskenään ja säihin ei ainakaan vielä osata vaikuttaa. Nyt vaan kaikki toteuttamaan uusia oppeja ja muistakaa tarttua hihasta ja pyytää neuvoja, jos törmäillään laduilla.”
Valmentaja Jari Huttunen oli ensimmäistä kertaa kuntohiihtäjien koutsina leirillämme ja piti kokemusta erittäinen hyvänä. Ensi vuonna uudestaan!
 

Seuraava leiri järjestetäänkin sitten Vuokatissa 8.-10.2.2019, jolloin alkaa samalla NUTS House -verkkovalmennusryhmät matkalla Pyhän Tunturimaratonille ja Levi MTB-tapahtumaan. Koutseina Vuokatissa toimivat Kusti Kittilä, SporttiOravat ja Riikka Tulppo. Mukana on myös Päivi Lohikoski leiri- ja NUTS House emäntänä.

Tyytyväiset valmentajat leirillä: Jari Huttunen, Maija Oravamäki, Kusti Kittilä ja Jani Oravamäki

Lue leiristä koutsien tai Directoran Facebookista! Tietoa tulee myös www.nuts.fi sivustolle.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *