Rakkaus lajiin sai mukaan verkkovalmennuksiin

ja ottamaan kalenterin käteen!

”Oliko meillä mitään erikoista tuossa heinäkuun 27. päivä..?”

Tuo yksi kysymys sai saman tien aivot surraamaan ja pääni sisäisen kalenterinäkymän kristallin kirkkaaksi – mitä kalenterissa näkyy: lasten menoja, omia menoja – kesäloma on juuri siinä alkanut – YLLÄS LEVI MTB! Ja pienen hämmennyksen sekaisen onnen tunteen, mieheni oli juuri ottanut puheeksi yhden lisätapahtuman tälle kesälle. Tottakai minä olen messissä, mikäli hänkin tätä ehdottaa!

Mieheni katse oli osunut Instagramissa Nuts Trail Housen päivitykseen siitä, että verkkovalmennusryhmässä on vielä tilaa, ja mukaan voi hypätä vauhdistakin. Tavoitteena treenissä porukalla on nimenomaan tuo heinäkuun lopulle osuva, meille entuudestaan tuttukin Ylläs-Levi MTB –tapahtuma.

Aikaa löytyy sille, mikä on tärkeää

Meillä, kuten varmasti monessa muussakin perheessä on kesää suunniteltu kalenteri kädessä jo hyvissä ajoin. Jokainen varmasti tietää lausahduksen:

”Sille löytyy aikaa, mikä on tärkeää!”

Se kunkin tärkeä asia voi olla hyvin erilainen; siisti koti, kaunis puutarha, työ, lukeminen, sosiaaliset tilanteet – harrastukset. Mikään näistä ei tietenkään voi yksiselitteisesti sulkea toista osa-aluetta pois, mutta mikäli haluat vahvasti panostaa johonkin, jokin muu alue joutuu hieman jäämään vähemmälle. Sanotaan näin – panostat sitten niillä muilla osa-alueilla niihin olennaisimpiin ja sille suurimmalle annat aikaa sitten niin isoissa kuin pienissä asioissa ja hetkissä.

Itselläni turvallisuuden tunnetta ajan hallinnan järkevyydestä ja tulevan suunnittelusta antaa kalenterointi. On hyvä, kun voi nopealla silmäyksellä tarkistaa tulevien viikkojen tärkeimmät jutut, vaikka sinne muutoksiakin voisi olla tulossa. Pelkästään uusperheen arjen suunnittelussa on ollut jo vuosien ajan käytössä kalenteri, josta pystyy tarkistamaan tulevat menot ja vapaat. Silloin on helppo myös katsoa, kuinka paljon on todellisuudessa mahdollista panostaa tähän rakkaaseen yhteiseen harrastukseemmekin. Harrastus kun on ajan mittaan muuttunut entistä tavoitteellisemmaksi ja tavoitteet tuovat mukanaan tarpeen harjoitella enemmän mutta erityisesti järkevämmin.

Verkkovalmennus tuo järkevyyttä harjoitteluun

Harjoittelun järkevyys muuttuu käytännössä hienosta ajatuksesta todelliseksi tekemiseksi verkkovalmennuksen myötä. Mietin mieheni kanssa sitä, että mikäli tavoitteet ovat isot ja suunnitelmallisuus treenistä puuttuu, ajautuu helposti tekemään siinä vähässä mahdollisessa ajassa mielestään mahdollisimman paljon ja tehokkaasti. Ja tämähän ei ole oikea tie optimikuntoon.

Suunnitelma – ulkopuolelta tuleva ammattitaitoinen valmennus – auttaa välttämään sudenkuopat. Oma mieli kun on sen verran vinkeä, että vaikka seuraankin erinäisiä dataa kerääviä ja vertaavia palveluja sykemittarin tuottaman tiedon pohjalta, oma kokonaiskuva silti hämärtyy helposti. Jos harrastat useampaa lajia, voi tuntua siltä, että et ole kuitenkaan tehnyt tarpeeksi esimerkiksi maastopyörällä harjoitteita. Ammattimainen valmentaja tietää, mikä kokonaiskuorma on riittävä ja hän osaa antaa harjoituksia joissa joko teet hiukan enemmän, kuin mihin olet normaalisti tottunut, tai tarvittaessa vetää jarrua. Ja auttaa ymmärtämään myös oheislajien tärkeyden kokonaisharjoittelussa.

Treenit on käynnissä ja fiilis on hyvä!

Meillä on takana vasta yksi ohjelman mukainen harjoitus ja vaikka halu oli toteuttaa harjoitus pilkulleen, vei maasto mennessään ja pienen seikkailuaspektin vuoksi harjoitus venyi eikä siihen saatu toivotun pituisia yhtenäisiä pk-pätkiä. Mutta vaikka eksyimme kerran yhdessä ja toisen kerran toisistamme, oli mieli lenkin jälkeen riemukas ymmärtäessämme nyt entistä kirkkaammin, että aina ei tarvitse mennä kovaa. Pyörää pirunpellolla taluttaessa huikkasinkin miehelleni, että tämähän on sitä matalaa peekoota, eipä mene tämäkään hukkaan!

”Nuts Trail Housen ja XC Partyn ehdoton valttikortti piilee asenteessa. Poluilla pidetään hauskaa ja nautitaan treenistä. Osallistutaan juttuihin, joissa päästään ylittämään itsemme ihan vaan siksi kun se on niin pirun hauskaa! Hyvä asenne vie vaikka läpi harmaan kiven.”

Janille ja Piialle MTB on yhteinen rakkaus lajiin!

Taas aika ottaa kalenteri käteen ja tarkistaa mikä oli tämän päivän treeni. Tällä kertaa ihanasta kesäillasta päästään nautiskelemaan pitkän ja rauhallisen tielenkin muodossa. Ei seikkailua tiedossa, mutta ehdottomasti parasta tähän iltaan!

-Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *