Esittelyssä Ski Team valmentaja Joni Seppä

Haluatko kohottaa kuntoasi talven hiihtolenkeille tai haaveiletko massahiihtoon tai hiihtokilpailuihin osallistumisesta? Haaveile itsellesi jotain hurjaa tai melko hurjaa ja lähde toteuttamaan haave Joni Sepän tiimissä!

Voit asua missä päin maailmaa tahansa. Joni ohjaa sinua etänä. Hiihtotekniikkakoulut ja muut harjoitukset pidetään kunkin kaupungin parhaissa maastoissa Oulussa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Joni on kokenut kestävyysurheilija ja kouluttautunut myös valmentajaksi.

Millainen valmentaja olet Joni Seppä?

Olen valmentajana mukautuva. Jos valmennettavalla on selkeä tavoitetapahtuma, odotan sitoutumista, koska sitoudun siihen itsekin. Jos tavoite taas on enemmän elämäntapamuutoksessa ja liikkumaan oppimisessa, näen asiat isommassa kuvassa, eikä edistymistä tarvitse silloin tarkastella niin tarkoissa aikaraameissa.

Kerro kolme tärkeintä asiaa, jolla pääsee hiihtokuntoon talveksi:

Säännöllisyys, monipuolisuus, nöyrä kestävyysharjoittelu (Pitää kehdata mennä myös hiljaa.). Näitä kaikkia ruokkii se tärkein yksittäinen tekijä, motivaatio. Kuntoilijoille on yllättävän haastavaa tehdä peruskestävyysharjoitteet riittävän rauhallisilla sykkeillä.

Joni vetää hiihtotekniikkatreenejä taas ensi talvena Rovaniemellä. Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna.

 

Minkälaista palautetta olet aiemmin saanut valmennuksestasi;

Olen luova, olosuhteisiin mukautuva ja porukan ”kapteeni” -tyyppi.

Mitä meidän tavoitetapahtuma Ylläs-Levi vaatii hiihtäjältä tapahtumana?

Se riippuu pitkälti tavoitteista. Kisan voi päästä läpi tuurin saattelemana vaatimattomallakin valmistautumisella. Jos taas tavoitteena on ulosmitata omaa potentiaalia todenteolla, vaatii se pitkäjänteistä ja maltillista harjoittelua, reilusti hiihtokilometrejä ja välineet kuntoon.

Pilke silmäkulmassa auttaa, ei tule viime hetkien panikointia jolla voi pilata siihen saakka hyvin sujuneen projektin

Mikä on supervoimasi valmentajana?

Inhimillisyys. Kokemus on opettanut ymmärtämään arjen kokonaiskuormittavuuden ja henkisten asioiden vaikutuksen yksilöiden fyysiseen vireeseen.

Jonin pertsan tekniikkakoulussa opeteltiin viime talvena pertsan perusteita.

 

XC Party Ski Team

Ski Team aloittaa lokakuun alussa ja voit valita valmentajaksi joko Jonin tai Ida Meriläisen. Voit hankkia lisäksi tekniikkavalmennusta Oulussa, Jyväskylässä tai Rovaniemellä. Voit myös osallistua pelkästään lähivalmennukseen. Valinta on sinun.

Voit liittyä mukaan tiimiin milloin vain. Tiimi jatkaa yhteistä matkaa huhtikuun 2021 loppuun saakka. Päätapahtumamme on Ylläs-Levi, joka hiihdetään 9.4.2022. Lähde mukaan!

Ilmoittaudu mukaan täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *