Esittelyssä Ski Team valmentaja Joni Seppä

Haluatko kohottaa kuntoasi talven hiihtolenkeille tai haaveiletko massahiihtoon tai hiihtokilpailuihin osallistumisesta? Haaveile itsellesi jotain hurjaa tai melko hurjaa ja lähde toteuttamaan haave Joni Sepän tiimissä!

Voit asua missä päin maailmaa tahansa. Joni ohjaa sinua etänä. Hiihtotekniikkakoulut ja muut harjoitukset pidetään kunkin kaupungin parhaissa maastoissa Oulussa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Millainen valmentaja olet Joni Seppä?

Olen valmentajana mukautuva. Jos valmennettavalla on selkeä tavoitetapahtuma, odotan sitoutumista, koska sitoudun siihen itsekin. Jos tavoite taas on enemmän elämäntapamuutoksessa ja liikkumaan oppimisessa, näen asiat isommassa kuvassa, eikä edistymistä tarvitse silloin tarkastella niin tarkoissa aikaraameissa.

Kerro kolme tärkeintä asiaa, jolla pääsee hiihtokuntoon talveksi:

Säännöllisyys, monipuolisuus, nöyrä kestävyysharjoittelu (Pitää kehdata mennä myös hiljaa.). Näitä kaikkia ruokkii se tärkein yksittäinen tekijä, motivaatio. Kuntoilijoille on yllättävän haastavaa tehdä peruskestävyysharjoitteet riittävän rauhallisilla sykkeillä.

Minkälaista palautetta olet aiemmin saanut valmennuksestasi;

Olen luova, olosuhteisiin mukautuva ja porukan “kapteeni” -tyyppi.

Mitä maratonhiihdot vaativat hiihtäjältä?

Se riippuu pitkälti tavoitteista. Kisan voi päästä läpi tuurin saattelemana vaatimattomallakin valmistautumisella. Jos taas tavoitteena on ulosmitata omaa potentiaalia todenteolla, vaatii se pitkäjänteistä ja maltillista harjoittelua, reilusti hiihtokilometrejä ja välineet kuntoon.

Pilke silmäkulmassa auttaa, ei tule viime hetkien panikointia jolla voi pilata siihen saakka hyvin sujuneen projektin

Joni on kokenut kestävyysurheilija ja kouluttautunut myös valmentajaksi.

Mikä on supervoimasi valmentajana?

Inhimillisyys. Kokemus on opettanut ymmärtämään arjen kokonaiskuormittavuuden ja henkisten asioiden vaikutuksen yksilöiden fyysiseen vireeseen.