SportTest fiksun treenaamisen takana

Urheilulliset Startup yrittäjät Jani ja Marko

Jani Ailovuo ja Marko Karppi ovat Startup-yrittäjiä liikunta- ja hyvinvointialalla. Molemmilla miehillä on yli 10 vuoden työkokemus teknisiltä aloilta, mutta veri on vetänyt liikunta-alalle ja yrittäjiksi. Liikuntateknologian linja Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikössä oli miesten mielestä kiinnostava ja antoisa koulutus ja siellä he erikoistuivat urheilutestaukseen ja valmentamiseen.

Liikuntaa he ovat harrastaneet intohimoisesti lapsesta saakka ja nykyisin liikuntaharrastukset ovat monipuolisia kestävyysurheilun lajeja. Hiihto on ollut mukana kymmenen vuotta yhdessä muun kestävyysliikunnan kanssa. Janilla on vahva jääkiekkotausta ja lisäksi hän harrastaa kaukalopalloa.  Markolla on pitkä jalkapallotausta ja viimeiset 5 vuotta ovat kuluneet ¼ matkan triathlonin parissa.

hyppy_2

Jani ponnistaa SportTestin testiasemalla ja Marko valvoo suoritusta

 

SportTestin testeistä hyötyvät kaikki lapsista vanhuksiin

Sporttestillä on laaja testivalikoima suoritettavaksi testiasemalla sekä myös lajiharjoitteluolosuhteissa kenttätestinä. Talvella hiihtotesti ladulla antaa harjoitteluun henkilökohtaiset ja tarkat sykealueet, mikä optimoi harjoittelua. Testausta tehdään sekä yksilö- että joukkuelajin harrastajille. Asiakkaat ovat olleet lapsista vanhuksiin, kuntoilijoista huippuammattilaisiin.  Yrityksille tehdään henkilöstön kokonaisvaltaisia kuntokartoituksia, jolloin työntekijät saavat tietää kuntoindeksinsä ja kattavan tietopaketin omasta terveyskunnosta. Lisäksi yritys saa oman kuntoindeksin, joka koostuu koko henkilöstön keskiarvoista. Hyvä kunto on edellytys töissä pärjäämiselle ja tärkeä osa työhyvinvointia. Yritystasolla hyvinvoiva henkilöstö lisää tuottavuutta ja parantaa yrityksen kilpailukykyä.

Laadukas harjoittelu perustuu henkilökohtaiseen harjoittelusuunnitelmaan.  Hyvä suunnitelma vaatii aina tarkan selvityksen omasta lähtötilanteesta ja siksi kuntotesti on tärkeä osa harjoittelua. Optimoidun kestävyysharjoittelun taustalla on mm. tarkkaa tietoa henkilökohtaisesta aerobisesta- ja anaerobisesta kynnysarvosta, jotka on selvitetty mahdollisimman lajinomaisesti.

Marko ja Jani toivovat Saken ja Kiken esimerkin tuovan näkyvyyttä ja tietoa hiihdon ja yleisesti kestävyysliikunnan hyvistä puolista. Olisi hienoa,  jos tämä projekti laskisi vähän esim. joukkueurheilu taustaisilla kynnystä siirtymistä kestävyysliikuntaan.
Pekka Rinne ja sporttest äijät

Kuvassa Jani ja Marko sekä keskellä maalivahti Pekka Rinne tulossa testiin.

 

Haluamme myös madaltaa kynnystä selvittää omat sykealueet ja lisätä tietoutta, miten henkilökohtainen optimoitu harjoitusohjelma nopeuttaa kehitystä. Toivomme, että Sakke ja Kike onnistuvat projektissa ja suoriutuvat kevään koitoksesta hyvin. Parasta liikuntaa on se mistä saa hyvät fiilikset. Hyvät fiilikset tsemppaavat liikkumaan enemmän ja näin kunto nousee ja kehittyy! 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *