Heipat talvelle – Mitä jäi käteen talvesta 2019? Lue XC Party Mastereiden kevätfiilikset!

Maijan talvi: päivä kerrallaan loistavilla kotiladuilla ja parilla kivalla tapahtumalla höystettynä

Marraskuun piristysruiske ja avaus talveen oli Sanomalehti Kalevan latupartio Ruka Nordic Openissa, joka on aina maailman cupin avauskisa. Myös tapaamiset latupartion porukan kanssa olivat oikein mukavia. Ruka Nordic Open oli loistava tapa päästä starttaamaan talvikauteen kesken marraskuun harmauden.

Kohokohta oli kuitenkin talvitriathlon Kanadassa, mikä oli todella kiva kisa! Sen lisäksi olin Beitostölenissa Norjassa kannustamassa veteraanien MM-kisoissa, jossa minun roolini oli vain hiihdellä upeissa maisemissa!

Säännöllistä liikuntaa tuli koko talven. Tein myös lihaskuntoharjoitteita, mikä on todella tärkeää. Valmennustyötä SporttiOravissa tein myös koko talven, ja tässä saan itsekin liikuntaa. Sitä paitsi valmennus on samalla muutenkin antoisaa ja virkistävää. Talvelle minulla ei ollut mitään odotuksia, kunhan hiihdeltiin ja nautittiin menosta.

Kesällä minulle  tulee paljon määrää ja nyt aletaankin siirtymään enemmän juoksuun. Kivana asiana talvesta jää mieleen Oulun hyvä ja runsasluminen talvi!

Sadun talvi: omia enkkoja työn, opiskelujen ja harjoittelun ohessa

Talvi aloiteltiin palautellen, koska marraskuun lopussa juoksin 12h kisan. Kisa  onnistui oikein hyvin, tulos oli 124,5 km.  Vuoden vaihteen jälkeen lähdin toteuttamaan asetettua tavoitetta, eli juoksuvauhdin nostamista vauhdikkaampien treenien kautta.
Talven kohokohtia olivat kaikki onnistuneet harjoitukset. Ennätykset paukkuivat sekä juoksu- että lihaskuntopuolella. Laadukkaiden treenien lisäksi kilometrejä ja treenitunteja kertyi yli odotusten. Tämä oli myös ensimmäinen talvi, kun olin täysipäiväisesti töissä. Olen tyytyväinen, miten opin yhdistämään työn, koulun ja harjoittelun.
Sadun päätavoite on marraskuussa. Talven ja kevään hankaluuksista huolimatta pyörä kulkee ja mieli pysyy positiivisena.
Fiilikset ovat nyt vähän kaksijakoiset. Telakalla on oltu kuukauden päivät mystisen reisivaivan takia. Koko talven työ tuntuu valuvan hukkaan. Toukokuulle oli asetettu isoja tavoitteita, ja nyt vaikuttaa kovasti siltä, että ne eivät tule toteutumaan. Toisaalta fiilis on ihan hyvä, kun olen saanut aloittaa maantiepyöräilykauden. Yritän pysyä positiivisena. Vuoden päätavoite on kuitenkin vasta marraskuussa.

Ida: uusia hiihtoystäviä ja onnistumisia SM-hiihdoissa

Latasin talveen kovia odotuksia hiihtokisojen suhteen ja sen rinnalla lähdin nauttimaan hiihtämisestä, luonnosta ja yhdessä tekemisestä. Alkutalvi sujui selkää parannellen ja lopputalvi tosissaan kisaillen.
Jyväskylässä oli hieno talvi ja monet ladut kunnossa. Nautin laduista ja ystävien seurasta yhtä aikaa.
Talven kohokohdat olivat SM 30km onnistuminen ja uusien ystävien löytyminen urheilupiireistä! Tällä hetkellä katson aurinkoisin mielin kohti kesän treenejä ja valmennuskuvioita. 🙂

Päivi: Kuuntele itseäsi ja luota vain omiin tuntemuksiisi

Talvi 2019 oli iso oppitunti vaativan yrittäjäntyön-, perhe-elämän, kovilla pakkasilla treenaamisen ja matkustelun yhdistämisestä sekä ravitsemuksesta. Sekä siitä mihin viime kädessä voin treenaamisessa luottaa: omaan itseeni ja omiin tuntemuksiin.  Aloitin loppusyksystä Kustin valmennuksessa tavoitteena kevättalven massahiihdot ja Ylläs-Levi MTB, mutta asiat lähtivät kuitenkin menemään pieleen vuodenvaihteessa.
Lopullinen sysäys hankalaan ylirasitustilaan tuli helmi-maaliskuun aikana. Yhteinen työprojekti NUTS Housessa, kaveruus ja valmennus eivät minun kohdallani olleet toimiva yhdistelmä. Ja koska en ole aiemmin moista kokenut, en osannut löysätä kunnolla ajoissa ja tilanne vain paheni. Nyt lenkkeily lähinnä pelottaa, niin heikkoon happeen menin talvella. Ja kaikki urheilulliset tavoitteet olen saanut nyt unohtaa.
Talven kokemuksista viisastuneena menen nyt kohti kesän valoa, lämpöä ja toivottavasti pian paranevaa fiilistä ja entistä kuntoani.
Ulkoilut ovat nyt lyhyitä ja rauhallisia siihen asti, että elimistö on palautunut talven koettelemuksista.

Riikan talvi: Ruhthlessia Rajaa ja Lapin aurinkoa

Talveen 2019 lähdin hyvillä mielin. Omia tähtäimiä talveen oli The Ruthless Rajahiihto ja Rovaniemen 66 talvijuoksu. Ensimmäinen onnistui hyvin ja oli nautinto hiihtää kotikontuja ❤️Jälkimmäinen jäi sairastelujen vuoksi väliin.
 
Talven kohokohtia oli The Ruthless Rajahiihto, XC-partyn leiri Vuokatissa, hiihtoloma ja pääsiäinen Lapissa.
Kokonaisuutena talvi sujui oikein hyvin ja oli ihana jättää talvelle heipat Lapissa hiihdellen. ❤️ Täällä kotona samalla jo kesä kolkuttelee. On meillä vaan ihana maa kaikkine vuodenaikoineen ?

Janin talven kohokohdat

Odotin talvelta 2019 hyvää kisaa Beitostölenissä. Se oli kirkkain tavoite, koska siellä järjestettiin Mastersien MM-kisat. Mitali oli tavoitteena ja nelossija jäi jäteen. Kävin Ylläs-Levin keväällä, mikä meni kyllä aika huonosti. Jäin jumiin isojen massojen taakse ja tuli myös muita ongelmia, niinpä hyppäsin puolimatkassa autoon reisiongelmien takia.

Sanomalehti Kalevan latupartio Ruka Nordic Openissa oli Janille ja Maijalle mukava piristysruiske.

Suomen Cup -kisoja kiersin koko talven OHS:n joukkueenjohtajana joka paikan höylän roolissa, voitelijana ja suksitestaajana ympäri talven. Tutuiksi tulivat Imatra, Äänekoski, Vuokatti, Ylitornio, Rovaniemi. Nämä reissut olivat itselleni ihan kunnon treeniä, koska suksitestiä pitää tehdä vk-, mk-tasoilla. Omat hiihdot tuli tehtyä pääasiassa Sankivaara-Virpiniemi akselilla rauhallisesti fiilistellen.

Talvi kokonaisuutena oli hyvä ja Beitostölen jäi parhaimpana tapahtumana mieleen. Mukavilla mielillä lähden kesään ja sitä ennen hieman rentoutumaan Rukalle. Suunnittelemme parhaillaan myös XC Partyn leirejä, jotka pidetään 20.- 22.9. ja 6.- 8.12.2019.

Jonne: mukavia kokemuksia massahiihdoissa ja uusia työkuvioita

Loppukesän nilkkavammasta huolimatta syksy sujui hyvin ja muuten terveenä, joten hiihtolatuja kohti pystyi suuntaamaan hyvillä mielin. Lähtökohdat talveen olivat ainakin huomattavasti edellisvuotta paremmat!

Talven kohokohdat olivat paluu SM-kisaladuille vuoden tauon jälkeen, sekä hyvät massahiihdot Tervahiihdon ja Jyväskylä Ski Marathonin merkeissä.

Paras suorituskyky jäi ehkä saavuttamatta, joten täysin tyytyväinen ei voi olla. Työpaikan vaihtaminen kevätpuolella kuormitti yllättävän paljon, ja valmistautuminen kauden pääkisoihin ei siten ollut optimaalista. Tervahiihdon voiton onnistunut puolustaminen antoi kuitenkin hyvää mieltä.
Tällä hetkellä minulla on tosi hyvä treenimotivaatio kesän juoksukisoihin, ja niitä odotankin jo kovasti! Juoksen XC Partyn väreissä Karhunkierroksella 55km.

Kustin monipuolinen treenitalvi huipentui Mayhemiin

Viimeisiä hiihtokelejä viedään täällä Pohjoisessakin. Kestävyysurheilun kilpakuntoilijasta työläiseksi/valmentajaksi  siirtymisen jälkeen kisaaminen on jäänyt merkittävästi vähemmälle. Suunnitelmissa pyöri syksyllä erinäisiä hiihtotapahtumia, mutta kuoppasin lähes kaikki ajoissa suuren kilpahiihtämisen uudelleen vakavoitumisriskin takia. Startteja kertyi kuitenkin pari kappaletta maakuntaviestin ja Ylläksen Mayhemin merkeissä.

Ainakin treenien suhteen kulunut talvi oli monipuolisin koskaan. Aiemmin hiihtovireen metsästämiseen pääsääntöisesti kulunut aika jakautui nyt monipuolisemmin virkatöiden sekä usean eri lajin äärellä.

Kilpailemisesta vapautuneen ajan myötä energiaa on riittänyt paremmin valmennustyön haasteisiin paneutumiseen. Selviä ahaa-elämyksiä tuli talven mittaan valmennuksen saralla etenkin työssäkäyvän kuntoilijan kokonaiskuormituksen hahmottamisessa. Mielenkiintoinen ja tärkeä aihe. Sen olen itsekin omassa tekemisessä talven aikana huomannut. Työssäkäyvänä kroppaa ei enää pysty kuormittamaan samoin, mitä puoliammattilaisena. Näillä ajatuksilla lähdetään kohti kesää.

Yksi vastaus artikkeliin “Heipat talvelle – Mitä jäi käteen talvesta 2019? Lue XC Party Mastereiden kevätfiilikset!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *