Tapahtumajohtaja Jani Oravamäki Tervahiihdon jälkitunnelmissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Miten Jani Tervahiihto mielestäsi sujui tänä vuonna?

Tänä vuonna Tervahiihdon järjestelyt sujuivat kouluarvosanalla 8 1/2. Aina pitää olla kriittinen myös itselle ja näin ollen kehittää tapahtumaa koko ajan.  Paljon petrattiin taas vuodessa ja esim. Skiexpo oli jo sinne päin ja sen näköinen kuin näkee maailmallakin isoissa massahiihdoissa. Tässäkin on tosin parannettavaa ja tarvitsemme siihen tulevaisuudessa lisää tekijöitä. Isoin miinus tuli siitä, kun 87km matkasta viimeiset 4km:lla oli hiekkaa lumen seassa. Tähän kuitenkin reagoitiin heti ja sovimme ensi vuodeksi lumen toimituksesta toisella tapaa.

2. Mikä on mielestäsi suurin haaste tapahtumajärjestäjälle?

Kyllä janahiihto ja 86km reitti jo sinänsä antavat valtavasti haastetta. Kaikki tapahtuman ympärillä olevat jutut, kuten huolto, turvallisuus, liikenteenohjaus, markkinointi ja latujen teko ym. antavat haastetta. Onneksi tätä ei tarvitse yksin tehdä. Minulla on rautaisia ammattilaisia ympärilläni ja verkosto laajenee vuosi vuodelta.

3. Mikä on oma vahvuutesi tapahtumajohtajana?

Jaa… Varmasti tietty rauhallisuus ja hyvä neuvottelukyky sekä pitkäjänteinen ajattelutapa.

4. Mikä sinua motivoi Tervahiihdossa?

Tapahtuman kehittäminen ja mielikuvat maailmalla järjestetyistä mahtavista hiihtotapahtumista, joita kohti mekin pyrimme koko ajan.

5. Jos voisit toivoa kolme asiaa Tervahiihtoon niin mitä ne olisivat?

  1. Lumisia talvia
  2. Osallistujia jatkossa 2000-3000 hiihtäjää
  3. Sitoutuvia yhteistyökumppaneita sekä kuntien ja kaupungin lujaa yhteistyötä.

6. Mikä on parasta Tervahiihdossa?

Tervahiihto on maailman vanhin pitkänmatkan hiihtotapahtuma. Tänä vuonna oli huoltopisteillä ja hiihtäjillä matkan varrella mahtava fiilinki ja aurinkokin paistoi makiasti. Hieno janahiihto reitti on mielestäni hyvä juttu.

7. Jos joku haluaisi tulla mukaan Tervahiihtoa tekemään tai tukemaan, niin miten voisi tulla mukaan?

Helppoa. Yhteys vain minuun. Yhteystietoni löytyvät www.tervahiihto.fi sivuilta

8. Ehditkö itse hiihtämään Tervahiihtoviikolla ollenkaan? Tapahtumaa edeltävänä yönähän et ehtinyt edes nukkumaan ollenkaan.

Tällä viikolla ehdin käydä Tervis -viikolla jopa maanantaina ja tiistaina hiihtolenkin. Sitten tulikin viiden päivän hiihtämätön jakso. Mutta kyllä silloin muuta jumppaa riitti melkein yötä päivää. 🙂

9. Onko sinulla kalenterissa vielä kisoja tälle talvelle?

Tänä talvena vielä itselläni Vuokatin pitkänmatkan EM-kisat ja sitten 8.4. hiihdän Visma Classics  Ylläs-Levi kisassa. Sitten laitan sukset pakettiin ja otan fillarin esiin.

jani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *