Tarvitsetko tukea, tietoa ja tsemppiä harjoitteluun? XC Party auttaa!

Haastattelussa XC Party Master, valmentaja Anu Junnila

Mistä valmennus alkaa? Miten autamme MTB -kuskia tai polkujuoksijaa tässä vaiheessa kesää?

Kaikki lähtee yleensä liikkeelle sillä kysymyksellä, että mihin erityisesti kaipaat tukea ja apua? Jos haluat aloittaa MTB:n niin voidaan lähteä ihan pyörän hankinnasta liikkeelle ja ajotekniikasta.

Polkujuoksussa lähdemme liikkeelle kenkäasioista ja juoksun tekniikasta. Edistyneemmän kuntoijan tai urheilijan kanssa katsotaan tarkemmin harjottelun kokonaisuutta, kehityskohteita ja alamme rakentaa harjoitusohjelmaa. Lisäksi teemme usein tekniikka- tai täsmätreenejä, ja huolehdimme, että myös palautuminen on kunnossa. Saat tarvittaessa valmennusta myös ravitsemukseen.

Aloittelijankin kanssa on hyvä jo alkuun laatia harjoitussuunnitelmaa tai ainakin raamit harjoittelun sisällön suhteen. On tärkeää laittaa perusasiat kuntoon, jotta saadaan toivottua ja tarvittua vastetta tekemiselle mielekkäällä tavalla.

Mitä voimme tehdä kuntohiihtäjän hyväksi?

Oletkos kuullut sanontaa ”Hiihtäjät tehdään kesällä”? Nyt on siis hyvä ajankohta alkaa rakentaa pohjakuntoa, laittaa perusasiat harjoittelun taustalla kuntoon, kuten lepo ja ravitsemus sekä hoitaa mahdolliset vaivat sekä rajoitteet ennen tehokkaampaa harjoittelua.

Näin vältetään vammat, vaivat, ylirasitustilat, motivaation laskeminen, harjoittelun kehittämämättömyys jne. Kesällä on tärkeää harjoitella monipuolisesti peruskestävyyspainotteisesti.

Hiihtoon on saatavilla myös rullahiihdon tekniikkaopetusta ja oheisharjoituksiin valmentaja voi aina myös olla apuna. Lue lisää täältä.

Rakennetaan Sinulle yksilöllinen suunnitelma kohti ensi talven hiihtoja!

Mitä jos haluan aloittaa liikkumaan uudestaan pitkän tauon jälkeen?

Aluksi jutellaan siitä, miksi haluat aloittaa. Eli ennenkuin lähtee kuntoilemaan, on hyvä analysoida niitä elämäsi arvoja mitkä liikkumiseesi liittyvät. Arvosi liittyvät tavoitteisiisi, tarpeeseesi, tyyliisi ja tapaasi harrastaa liikuntaa, motivaatioosi tehdä ja toteuttaa itseäsi ja asioitasi liikunnan avulla sekä sen kautta.

Näin osaan auttaa Sinua tarvitsemallasi tavalla liikunnan aloituksen suhteen, jotta tämä aloitus on Sinulle sopiva, huomioiden myös kuntotasosi ja taustasi.

Mitä valmennuspalveluja saa XC Partyssa?

XC Party aloittaa verkkovalmennustiimit yleensä 6kk ennen tapahtumia. Tiimissä jokaisella kuntoilijalla on oma valmentaja, joka tekee ohjelmat ja neuvoo sen toteuttamisessa. Lisäksi tiimissä on urheilijoita ja muita Mastereita, jotka ohjaavat esimerkiksi ajotekniikoissa ja varustevalinnoissa ja antavat omaa sisäpiiritietoa. Kaikki valmennettavat ja valmentajat keskustelevat samalla ryhmässä, joten samalla kaikki oppivat ja ylilyönneiltä vältytään.

Olemme jatkuvasti kriittisiä itsellemme, päivitämme osaamistamme, valmentajat keskustelevat keskenään ja vaihtavat omassa ryhmässään ajatuksia valmennuksen  periaatteista. Meillä valmentautuminen on turvallista ja tutkittuun tietoon pohjautuvaa.

Tiimeihin voi vielä liittyä. Niissä päätavoite on Himos Epic MTB ja Pyhä Tunturimaraton 15.8.2020.

XC Partyssa on myös yksilövalmennettavia. Eli voit myös hankkia meidän XC Party Mastereilta yksilövalmennusta.

Kevyt vaihtoehto on XC Party klubi, jossa voit harjoitella itseksesi ja osallistua klubilenkeille kerran kuukaudessa. Lisäksi voit kysellä neuvoja yhteisessä fb -ryhmässä.

Kaikki verkkovalmentajamme, SporttiOravat Jani ja Maija Oravamäki, Hyvinvointipalvelut Riikka Tulppo, Susanna Ylinen ja Anu Junnila ovat koulutettuja ammattitaitoisia valmentajia.

Anu Junnilan yhteystiedot: anu.huippumoodi@gmail.com Kuva: Lasse Seppänen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *