Tavoitteena hiihtotalvi 2021 – vappuna alkaa XC Party Hero Jennin treenikausi

Esittelyssä XC Party Hero Jenni: liikuntabiologian opiskelija Jyväskylästä. Päättänyt parikymppisenä oppia hiihtämään muutakin kuin tasaisen tappavaa kuokkaa. Intohimona luonto, retkeily ja tietenkin kunnon hikitreeni.

Mikä hiihdossa sytyttää?

Ehdottomasti lajin monipuolisuus ja loputtomat mahdollisuudet kehittyä. Hiihdossa yhdistyy taito-, voima- ja kestävyysominaisuudet. Hiihtäjä tarvitsee siis sekä kuntoa, että päätä, harjoittelu on todella vaihtelevaa ja monipuolista, eikä siihen ehdi kyllästyä!

Sinä myös suunnistat, miksi?

Suunnistus on meidän perheen yhteinen juttu. Suunnistuksessa ei pärjää vain kunnolla, vaan siinä täytyy pitää pää koko ajan mukana menossa (mikä usein onkin se suurin haaste..). Lisäksi metsässä ja luonnossa liikkuminen on parasta, joten suunnistuksessa yhdistyy monta koukuttavaa elementtiä.

Millaisia tavoitteita sinulla on?

Saada lisää itsevarmuutta ladulla, oppia tekniikkaa hurjasti lisää ja kaikin puolin tulla taitavammaksi ja nopeammaksi hiihtäjäksi. Eikä siinä sivussa juoksukunnonkaan kehittyminen olisi pahitteeksi!

Miksi juuri XC Party?

XC Partyssa ilmapiiri on superkannustava! Täällä liikutaan nimenomaan liikunnan riemun, onnistumisen ja itsensä ylittämisen vuoksi. Jokainen saa harjoitella juuri omaan tilanteeseensa sopivalla intensiteetillä ja tavoitella omia unelmiaan rennosti, mutta loistavien koutsien avustuksella. Mikäs sen mahtavampaa?

Hiihdossa helpointa ja vaikeinta?

Helpointa on motivoitua lähtemään ladulle! Haastavinta on varmaan oikean tekniikan oppiminen (ja väärin opittujen juttujen korjaaminen). Yksittäisenä asiana rullahiihdon jarrutus on vaikea..

FAQ

Musiikilla vai ilman?

Juoksulenkit musiikilla, hiihtotreenit ilman

Lempibändi?

Mikään ei nouse ylitse muiden, mutta Imagine Dragons, Sunrise Avenue ja PMMP ainakin sytyttää.

Luottovarusteet?

Kaikkien muiden varusteiden suhteen olen avoin vaihtoehdoille, mutta juoksukengät pitää olla New Balancen!

Aiemmat lajisi?

Lentopallo, yleisurheilu ja edelleen jossain määrin suunnistus.

Seurusteletko?

Kyllä vain.

Missä näet itsesi 40-vuotiaana?

Toivottavasti teen hommia urheilijoiden ja liikunnan parissa esimerkiksi testaushommissa tai valmennuskuvioissa jossakin roolissa. Urheilu varmasti pysyy isona osana myös vapaa-aikaa ja ehkäpä siinä vaiheessa on jo omia lapsia, joiden kanssa treenailla ja tsempata kentänlaidalla.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?

Ehkäpä kissa.

Mitä toivot tulevalta kesältä?

Hyviä säitä ja treenejä. Arjen palaamista normaalimmaksi ja aikaa levähtää opintojen ja muiden kiireiden keskellä.

Mitä syöt mieluiten kovan treenin jälkeen?

Kunnon lämmin ruoka, mieluiten ehkä jotain pastaa!

Kumman Kaa: Iivo vai Rise?

Paha kysymys, mutta kyllä sydän sykkii enemmän Risen nappisilmille 😀

Jenni toivoo kesältä hyviä säitä ja treenejä. Arjen palaamista normaalimmaksi ja aikaa levähtää opintojen ja muiden kiireiden keskellä. Jenniä valmentaa Ida Meriläinen.