TERVAHIIHTÄJÄESITTELY: Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala

Nimi:  Mika Kulmala

Ammatti: Hiihtoliiton toiminnanjohtaja

Lajit: Junnuna hiihtosuunnistus ja hiihto, olen myös suunnistanut ja ampumahiihtänyt, pelannut jalkapalloa ja koripalloa

Liikunta nykyisin: Nykyisin kesällä suunnistan, pelaan golfia, talvella hiihdän ja laitan myös palettiin sekaan juoksua ja rullahiihtoa sekä pyöräilyä. Yritän siis kuntoliikkua monipuolisesti ainakin kuusi tuntia viikossa harrastaen hyvätasoista liikuntaa. Kesällä tulee paljonkin liikuttua.

Motivaatio urheiluun: Tällä hetkellä lenkille saa lähtemään oma hyvinvointi, peruskeski-ikäiset miehen jutut: kuten mahankasvun esto. 🙂

Perhe: Vaimo ja kaksi lasta 17v ja 14v tytöt.

Olemme iloisia, että osallistut tänä vuonna Tervahiihtoon! Kuinka mones kerta tämä onkaan?

Ensi kerta, Oulussa olen käynyt toki aiemminkin. Minua kiinnostaa tämä janahiihto erityisesti. Se on hieno tapa järjestää massahiihto.

Missä muissa hiihtotapahtumissa olet hiihtänyt?

Finlandia, Pogosta, Dolomitenlauf Itävallassa, König-Ludwiglauf Saksassa, Engadin Ski Marathon Sveitsissä.

Mikä on mielestäsi hienoin tapahtuma?

Järjestelyiltään paras oli Engadin Ski Marathon. Se on kaikinpuolin mallikelpoinen konsepti. Pidän sveitsiläisestä tarkkuudesta, lisäksi maisemat ja reitti oli upeat. Lähtöpaikalla oli 3m lunta, maalissa 1,5m lunta ja kaikki toimi erinomaisesti.

Kerro hieman hiihtotaustastasi.

Olen junnuna hiihtänyt kilpaa, treenannut kansallisella tasolla erityisesti hiihtosuunnistusta. Pitkänmatkan hiihtoihin olen osallistunut nykyisin aika köykäisellä harjoittelulla. Esimerkiksi Finlandiaan päätin osallistu vasta edellisenä iltana. 🙂 Hiihtokilometritavoitteena viime vuosina on ollut 1000km. Etelä-Suomessa on ollut välillä niin huonot hiihtotalvet ja ajankäyttökin vaihtelee eri talvina niin, ettei se aina ei toteudu. Tämä talvi vaikuttaa kuitenkin hyvältä.

Työn puitteissa pääsee joskus hiihtämään. Tässä hiihdämme presidentti Niinistön ja maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärisen kanssa Falunin MM- kisoissa viime talvena.

Mikä on mieliharjoituksesi ja miksi?

Mieluiten tykkään harjoitella lyhyesti ja reippaalla vauhdilla. Hiihto, juoksu ja pyöräily lajeina.. ja tosiaan mieluiten tehokkaasti. En oikein jaksa, enkä ehdikään, tahkota nykyisin pitkiä lenkkejä.

Kerro meille kesäharjoittelustasi.

Harjoittelen monipuolisesti: juoksua, suunnistusta, pyöräilyä. Rullasuksillakin tulee silloin tällöin hiihdettyä. Suunnistan mahdollisimman paljon aina kesäisin. Välillä innostun kilpailemaankin kansallisissa kisoissa ja tietysti Jukolan Viesti kuuluu ohjelmaan.

mikakulmala2

Mikä on suosikkipaikkasi, missä olet hiihtänyt?

Suomessa paras paikka mielestäni on Äkäslompolo -ehdottomasti. Perhekin viihtyy siellä hyvin. Maailmalla Itävallan Ramsaussa olen käynyt n. 35-40 kertaa. Siellä on todella hienot ladut jäätiköllä ja talvisaikaan myös alhaalla kylässä. Myös itse kylä on upea.

Kuinka kauan viivyt Oulussa? Onko sinulla mitään erityisiä suunnitelmia?

Pikainen retki vain tällä kertaa, koska tuli työeste . Tulen yöllä yhden koneella ja lähden heti kisan jälkeen.

Miten valmistaudut Tervahiihtoon? Onko mitään salaisuuksia vaikka tankkauksen suhteen, jotka haluaisit jakaa kanssamme?

Ei ole mitään kummempia valmistautumisia. Yritän valmistautua ainakin paremmin kuin Finlandiaan, kun on jopa 12 päivää aikaa. Sunnuntaina hiihdän pitkän, n. 40 km:n lenkin ja tiistaina ehdin hiihtämään vähän reippaampaa vauhtia. Sitten onkin työmatka Osloon, joten pariin päivään ei voi tehdä juuri mitään. Jos vaikka kerran venyttelisi niin siitäkin voisi olla hyötyä? 🙂

Mikä on ”salainen aseesi”, jolla jaksat hiihtää pitkää matkaa ?

Suunnittelen vauhdinjaon matkalle, tarkkailen sykkeitä ja matkaa ja suunnittelen hieman jaksamista. Puoleen väliin pitää mennä niin, ettei väsytä. Juoda pitää myös riittävästi ja ottaa energiaa säännöllisesti. Eli ei mitään salaisuuksia J

Lämpimästi tervetuloa Tervahiihtoon!

Kiitos!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *