Tervahiihto ja Oulun Energia – molemmilla128 vuotta takana!

ja ainakin saman verran edessä!

Oulun Energialla on menossa 128. toimintavuosi. Toinen perinteikäs organisaatio on 128 vuotta tänä vuonna täyttävä Tervahiihto. Molemmat ovat kokeneet pitkän historiansa aikana paljon ja uudistuneet moneen kertaan.  Näin pitkään jatkunut toiminta on ollut mahdollista, kun katse on aina pidetty tulevaisuudessa.

Jutun kirjoittaja, Oulun Energian myyntijohtaja Seppo Tuomi koordinoi ja innostaa työkavereitaan hiihtämään ja osallistumaan Tervahiihtoon.

Meillä Oulun Energiassa muutoksen keskiössä on energia-alan voimakas murros: ympäristöarvot sekä hajautettu ja uusiutuva energiantuotanto ovat ja tulevat yhä voimakkaammin olemaan osa suomalaista ja eurooppalaista energiajärjestelmää.  Meihin kaikkiin tämä murros vaikuttaa niin, että energiaa on pystyttävä käyttämään entistä tehokkaammin.  Nämä muutokset antavat kaksi vaihtoehtoa: voi joko jäädä vastustamaan vääjäämätöntä kehitystä tai olla osa muutosta. Me olemme valinneet näistä vaihtoehdoista jälkimmäisen.

Uudistumiskyky takaa menestyksen niin energia-alalla kuin Tervahiihdossakin

Muutoksen nopeus tulee silti kiristymään entisestään. Esimerkiksi vielä muutama vuosi sitten harva piti aurinkoenergiaa varteenotettavana energiantuotantomuotona, mutta sittemmin aurinkopaneelien kysyntä on kasvanut valtavasti niin yritysten kuin kuluttajien joukossa. Aurinkosähköjärjestelmien takaisinmaksuajat ovat melko pitkiä, ja niihin sijoitetut eurot on saatu takaisin noin 10–15 vuoden kuluttua. Tämän jälkeen ne alkavat tuottaa omistajalleen selvää säästöä. Tällainen investointi edellyttää luottamusta: asiakkaan on voitava luottaa siihen, että yritys vastaa antamastaan 25 vuoden tuottotakuusta myös vuosien päästä. Oulun Energialla on takanaan vankka historia, ja me olemme vastaamassa takuuaikavelvoitteista myös tulevaisuudessa.  Jos oman aurinkovoimalan käynnistäminen kiinnostaa, kannattaa meihin olla rohkeasti yhteydessä.

Myös Tervahiihto on muuttunut historiansa aikana paljon. Minä suoritin ensimmäisen Tervahiihtoni 1999 Ouluun muuton jälkeen. Lähtö tapahtui tuolloin Oulujoen jäältä, ja latu kierteli Kalimenvaaran ja Sankivaaran maisemissa. Oikeastaan mitään tuosta ei ole enää jäljellä – ei ole riittävästi jäätä turvalliseen hiihtoon, rakentaminen on pakottanut muuttamaan reittejä, eikä aina luntakaan ole riittävästi. Silti Tervahiihto on pysynyt muutoksen eturintamassa ja kyennyt uudistumaan.

Uskon vakaasti, että niin Oulun Energia kuin Tervahiihtokin jatkavat myös seuraavat 128 vuotta. Jatkuvuus ei silti ole itsestäänselvyys, vaan se edellyttää kovaa työtä: asiakkaiden tyytyväisyys on voitettava joka kerta uudelleen. Tämä pätee niin Tervahiihtoon kuin Oulun Energiaankin – vain pitkäkatseisuudella voimme turvata tulevaisuutemme.

Salaiset aseet menestykseen

Vuonna 1999 Tervahiihdossa mentiin teemalla Sataakymmentä eteenpäin. Siitä eteenpäin Tervahiihto on ollut minulle joka vuosi kauden päätapahtuma. Silti omaankin Tervahiihtouraani mahtuu muutoksia: iän ja kokemuksen myötä vauhti on varmasti hiljentynyt ja painopiste siirtynyt entistä enemmän loppuajasta onnistuneeseen suoritukseen. Tänä vuonna on kaiken lisäksi tarkoitus lähteä ensimmäistä kertaa perinteisen suksilla Muhokselta kohti Oulua. Luistavan kelin lisäksi toiveissa on myös hyvä hiihtoseura, ja eiköhän me ainakin jälkimmäinen pystytä meidän Pohjoista voimaa – joukkueella tarjoamaan.

Oikein aurinkoista kevättä ja Tervahiihdossa nähdään!

Seppo Tuomi, myyntijohtaja

oulunenergia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *