Tervahiihto oli Heli Heiskasen ensimmäinen maratonhiihtokisa

Heli Heiskanen , Ski Classicsia kisaava Team Trentino Robinson Trainer -tiimin, hiihdon ammattilainen muistelee Tervahiihto -kokemuksiaan näin:

”Tervahiihdolla hiihtokisana on minulle erityinen ja tärkeäkin rooli – se oli ihka ensimmäinen maratonkisa minulle. Tarkkaa vuosilukua en muista, mutta joskus 2000-luvun alussa se oli opiskellessani Oulun Yliopistossa. Ensimmäisellä Tervahiihdolla muistan todistaneeni itselleni kykeneväni tekemään jotain sellaista, minkä koin ennen kisaa tavoittamattomaksi. Muistan sijoittuneeni toiseksi, mutta maalissa näin itseni voittajana – uuden tavoitteen saavuttaneena.

Tämän ensimmäisen maratonhiihdon jälkeen olen kisannut Tervahiihdon lukuisia kertoja. Viime vuosina en valitettavasti ole päässyt mukaan muiden kisakiireiden vuoksi, mutta ehkä tulevaisuudessa. Erityisesti mieleeni on lukuisista Tervahiihdoista jäänyt vuoden 2014 Tervahiihto.

Tuona vuonna kisojen pitäminen oli vaakalaudalla edellisten päivien rajujen vesisateiden myötä. Mutta kisat saatiin kuin saatiinkin pidettyä, tosin vain 35km:n mittaisen. Reitin varrella oli lumesta kovasti puutetta.

Talkooporukka teki kuitenkin jättiläismäisen työn, ja innokas hiihtokansa pääsi ongelmista huolimatta kisaamaan. Kisojen pitäminen oli tärkeä osoitus siitä, miten toimivalla talkooväellä ja kovalla tahdolla saadaan toteutettua mahdottomaltakin tuntuvia asioita.

Hyvää joulunaikaa kaikille!

t. Heli”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *