UUDISTUKSET VUONNA 2016

Palautetta kerättiin viime kevään tapahtumasta runsaasti sekä nettisivuilla että tapahtuman yhteydessä paperikyselyillä. Kaikki palautteet on otettu huomioon tulevan tapahtuman järjestelyissä. Tässä listaamme suurimmat uudistukset Tervahiihtoon 2016.

 

1. Iloa ja elämyksiä

Tervahiihto avaa hiihdon ilon ja elämyksellisyyden yhä useammalle. Niinpä tarjoamme innostavia urheiluvalmennuksia ja hiihtotekniikkakouluja talven aikana. Lisäksi tapahtumaan tuodaan iloa ja elämyksiä eri tavoin. Matalan kynnyksen osallistumiseen tuo uusi Retkisarja, jossa voi hiihtää 37km tai 70km ihan vapaasti millä tyylillä haluaa ja vaikka työ- tai kaveriporukan kesken naamiaisasussa. Retkisarjassa ei ole ajanottoa.

tervahiihto_timeline_09

 

2. Ruuhkia poistetaan lähtöalueelta

Lähtöalue Utajärvellä on siirretty myllyn kohdalle ja lähtöalue on levennetty useilla metreillä. Myös ensimmäistä kilometrin matkaa on levennetty neljä metriä koko matkalta. Ensimmäisellä sillalla saa edetä vain tasatyönnöin kahta latua pitkin. Jos olosuhteet sallivat, lähtö tapahtuu jäältä. Tällöin lähtöalue on entistäkin leveämpi.

Myös Muhoksella Korkalanvaarassa lähtöä sujuvoitetaan jättämällä alun lisälenkki pois.

parannukset3

 

3. Lähtöryhmät porrastetaan

Ruuhkien ja välinerikkojen välttämiseksi vuonna 2016 kilpailijat starttaavat kolmesta eri lähtökarsinasta:

  1. Kilpahiihtäjät: ensimmäisestä lähtökarsinasta starttaavat hiihtolisenssin omaavat hiihtäjät.
  2. Yleisen sarjan hiihtäjät: toisesta lähtökarsinasta starttaavat hiihtäjät, joille otetaan aika, mutta joilla ei ole hiihtolisenssiä hankittuna.
  3. Retkisarjalaiset: kolmannesta lähtökarsinasta starttaavat retkisarjassa hiihtävät.

Jos lähdössä sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä.

 

parannukset

 

 

4. Vähemmän lunta riittää

Tervareitillä on tehty mittavia uudistuksia ammattioppilaitos Luovin, Utajärven kunnan, Oulun kaupungin ja Oulun Hiihtoseuran toimesta. Puita on kaadettu, kiviä siirretty ja maastoa tasoiteltu, jotta ympärivuotinen kuntoilu Tervareitillä olisi mahdollista. Tervahiihdon kannalta uudistus tarkoittaa sitä, että jopa 20 cm vähemmän lunta riittää laadukkaiden latujen tekoon.

parannukset2

 

5. Ajanottojärjestelmä siirtyy digiaikaan

EQTiming vastaa ilmoittautumisjärjestelmästä ja ajanotosta. Sähköinen ajanottojärjestelmä mahdollistaa myös reaaliaikaisen tulosseurannan. Maaliin tullessa jokaisesta hiihtäjästä tallentuu kuva, jota on mahdollista jakaa eri some-kanavissa. Ilmoittaudu hiihtämään ja after ski illalliselle!

eqtiming3

 

6. Extraenergiaa tarjolla

Mehu ei ole enää liian kuumaa, Lions-klubi myy nokipannukahveja Korkalanvaaran huoltopisteellä ja myös maalialueella. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen lasten hyväksi. Chiquita tarjoaa banaaneja ja PowerBar sekä Raisio tarjoavat urheilupatukoita hiihtäjille perinteisten huoltopistetarjoiluiden lisäksi. Maalialueella tarjotaan myös Tazza-kaakaota.

nokipannukahvit

7. Ohjelmallinen After Ski –buffet Ravintola Rauhalassa

Rauhalan notkuvan päivällispöydän äärellä voi jokainen hiihtäjä täyttää tyhjentyneet tankkinsa toinen toistaan herkullisempien ruokien äärellä. Samalla voi vaihtaa päivän kuulumiset ladun varrelta. Luistiko suksi? Katkesiko sauva vai menikö matka lentäen läpi? Vierustoveri illallispöydässä voi jakaa kokemuksesi. Jokainen Tervahiihdon hiihtänyt on voittaja ja iloisessa After Ski-ilmapiirissä aitojen oululaisten herkkujen äärellä on jokaisen helppoa viihtyä! Ohjelmallisen illan aikana meitä viihdyttää DJ.Ossi.

afterskibanner

Yksi vastaus artikkeliin “UUDISTUKSET VUONNA 2016”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *