Valmentajaesittelyssä Ida Meriläinen

Millainen valmentaja olet Ida Meriläinen?

Saat minusta kannustavan ja positiivisen valmentajan, joka sparraa Sinua kohti unelmiasi! Unelmasi voivat olla mitä vain, esimerkiksi liikunnan lisääminen arkeen tai luisteluhiihdon oppiminen. Tärkeintä on, että määritämme tavoitteet yhdessä ja lähdemme tiimityössä niitä kohti. Kannustan Sinua löytämään omat vahvuutesi hiihdossa, ja tuon pedagogisen osaamiseni kautta tekemiseen näkökulmia, joita voit käyttää haasteita kohdatessasi.

Valmentajana olen vastavuoroinen ja toimin aina yhteistyössä valmennettavan kanssa. Näen liikkujan moninaisena kokonaisuutena ja ymmärrän arjen eri osa-alueiden vaikutuksen liikkumiseen ja treenaamiseen. Ennen kaikkea haluan välittää mahtavia onnistumisen kokemuksia!

Mielestäni kolme tärkeintä asiaa, joilla pääsee hiihtokuntoon talveksi ovat:

  1. Hiihtäjät tehdään kesällä ja syksyllä, siksi aloitamme valmennuksen lokakuussa, jotta ehdimme rakentaa hyvän peekoo-pohjakunnon ennen lumille siirtymistä. Sitten jaksaa helpommin siellä suksillakin:)
  2.  Yhteistyö valmentajan ja XC Party Ski Team 2022 verkkovalmennusporukan kanssa. Suljetussa FB-ryhmässä sparraamme ja opimme toisiltamme. Mikä olisikaan parempi motivaation ylläpitäjä, kuin vuorovaikutus muiden innokkaiden Ski Teamilaisten kanssa ja konsultointi omalta valmentajalta viikoittain verkossa. Tämä auttaa niinä “heikkoina päivinä”, kun ei millään huvittaisi! Mutta kun muutkin menee… 😉
  3. Hiihtotekniikan oppiminen. Taloudellinen ja hyvä hiihtotekniikka vievät huomattavasti kevyemmin eteenpäin, kuin potkut jotka karkaavat liian sivuille tai ylävartalo joka työntyy liian eteen. Neuvon valmennettaviani hiihtotekniikassa kontaktitreeneissä Jyväskylässä tai videoita apuna käyttäen verkon välityksellä. Minua on sanottu “aikamoiseksi tekniikkasilmäksi” ja pidän hiihtotekniikka-osaamistani ajan tasalla viikoittain itse kokeillen ja muita seuraten.
Ida Meriläinen on liikunnan ammattilainen, kilpahiihtäjä ja XC Party Master hiihtovalmentaja.

Minkälaista palautetta olet aiemmin saanut valmennuksestasi;

Valmennuksissani olen saanut erityisen hyvää palautetta siitä, että välitän jokaisesta valmennettavastani, rakennan johdonmukaisia ja toimia harjoitusohjelmia monentasoisille hiihtäjille, ja positiivinen asenteeni tarttuu jo puhelin välityksellä. Koenkin, että pystyn osaamisellani ja persoonallani valmentamaan Sinut parhaaseen vireeseen suksilla!

Mitä meidän tavoitetapahtuma Ylläs-Levi vaatii hiihtäjältä tapahtumana?

Iloisen mielen ja reippaan asenteen! Asetamme yhdessä tavoitteesi ja kuljemme tavoitetapahtumassa niitä kohti. Tavoitteesi voivat olla mitä vain matkan suorittamisesta aikatavoitteisiin. Käymme valmennuksessa läpi marathonhiihtoon valmistautumisen ja pohdimme mieleen tulevia kysymyksiä.

Mikä on supervoimasi valmentajana?

Tiimipelaaminen! Kaikki parhaat tulokset syntyvät yhdessä tekemällä. Vaikka hiihto mielletäänkin yksilölajiksi, on menestyksen taustalla aina tiimityö. Tiimipelaamisen voimaan uskon myös valmennuksissa. Valmentaja-valmennettava yhteistyöllä saadaan aikaiseksi sanoinkuvaamattoman hienoja kokemuksia! 🙂

Ilmoittaudu mukaan Idan tiimiin täällä:


XC Party Ski Team

Ski Team aloittaa lokakuun alussa ja voit valita valmentajaksi joko Jonin tai Ida Meriläisen. Hiihtomyllyssä oit hankkia lisäksi tekniikka- ja  muuta hiihtovalmennusta Oulussa, Jyväskylässä tai Rovaniemellä. Voit myös osallistua pelkästään lähivalmennukseen. Valinta on sinun.

Lisätietoja ja aikataulut löytyy täältä.


Voit liittyä mukaan tiimiin milloin vain. Tiimi jatkaa yhteistä matkaa huhtikuun 2021 loppuun saakka. Päätapahtumamme on Ylläs-Levi, joka hiihdetään 9.4.2022. Lähde mukaan!