Voihan Korona! Miten XC Party Masterien elämä muuttui?

“Viime aikojen hämmennyksen aiheena on ollut Korona, huumorin aiheena vessapaperi ja onnellisuuden aiheena Suomen metsät ja siellä liikkuminen. Onneksi ulkoilua ja metsässä liikkumista ei ole kielletty. Nautitaan siitä mitä on!

XC Party Master Aija

SporttiOravien verkkovalmennus jatkuu ennallaan

SporttiOravien Janin päivätyö Edenissä jatkuu miltei normaalisti. Maijalla puolestaan työnkuva luokanopettajana muuttuu, kun oppilaat eivät tule enää tiistain jälkeen kouluun. Ainakin aluksi Maijan koululla etäopetusta annetaan koululta käsin. 

SporttiOravat jatkavat normaalisti verkko- ja etävalmennusta. Kontaktivalmennusta ei luonnollisestikaan voi tällä hetkellä antaa. Toiveissa on, ettei juhannuksen jälkeen alkavaa Italian leiriä tarvitsisi perua.

SporttiOravat ovat huolestuneita tilanteesta. Heillä on tuttuja Italiassa ja Espanjassa, missä tilanne on erittäin hankala. Elmo-koira pitää huolen siitä, että SporttiOravien oma liikkuminen ulkosalla jatkuu ennallaan, mutta esimerkiksi yleisillä kuntosaleilla käynti loppui jo viime viikolla.

Pienyrittäjää nyt koetellaan

Arki on nyt muuttunut. Liikkumista on rajoitettu, harrastustoimintaa (ryhmissä) ei ole, töihin vaikuttaa suoraan ja aika paljon koko elämään. Perheessä puolison työreissut ovat vähentyneet ja lapset kotona.

Treeneihin ei juuri ole vaikutusta, koska muutenkin treenaan yksin tai ehkä vain kaverin kanssa. Ainoastaan uimahallissa tai kuntosalilla en nyt käy. 
Yhteistreenit järjestän edelleen ulkona pienryhmissä, keväällä omalta osaltani normaalisti. Olen kyllä huolestunut asteikolla 8. Perheessäni on ns. riskiryhmiin kuuluvia, joten kyllä huolettaa!

Torjun tautia välttämällä isoja ihmismassoja (kauppoja, kauppakeskuksia ja turhaa liikkumista/kontakteja muiden kanssa). Käsihygieniasta huolehdin extra huolellisesti. Lapsi on otettu pois päiväkodista ja toinen on koulusta kotiopetuksessa.

Kaikki valmennukset, jotka tapahtuvat sisätiloissa toistaiseksi peruttu/siiretään uusiin ajankohtiin tai muutettu ulkotapaamisiksi. 
Hiihtovalmennukset ja muut ulkona tapahtuvat valmennukset pyörivät toistaiseksi normaaliin tapaan. 

Hyvinvointialan edustajana haluan osallistua ennaltaehkäisevään toimintaan tässä haastavassa tilanteessa. Kuuntelen ja noudatan näissä THL:n ja hallituksen ohjeistuksia. Terveys edellä edetään, se on kuitenkin tärkeintä! 

Oma tavoite on pysyä terveenä, harrastaa monipuolisesti ja osallistua kestävyyslajien talvi – ja kesätapahtumiin itseä haastaen ja tapahtumista nauttien 🤩

Rovaniemellä Irinan huoli on 9, asteikolla 1-10

Omiin harjoituksiini Korona ei vaikuta. Ainut on mitä mietin, viitsiikö kuntosalille mennä. Muuten tilanne vaikuttaa jo nyt paljon, ja huolettaa miten pienyrittäjänä tulee käymään. Asiakasvarauksissa näkyy jo selkeästi kato, vaikka Rovaniemellä ei ole kuin pari korona tapausta. Isompi rypäs kun tulee niin vähäisetkin häviää.

Olin juuri Ely-keskukseen yhteydessä asian tiimoilta. Heilläkään ei vielä ollut valtiolta tulleita ohjeita miten toimia asian suhteen.

Ymmärrän todella huolen, mutta toivon myös että ihmiset ei liikaa panikois jos on perusterve eikä kuulu riskiryhmiin.

Hierontoja aion jatkaa niin pitkään kun toisin määrätään ja jos asiakkaita riittää ja itse olen terve. Suurempi riski tartunta on saada isoissa marketeissa/kouluissa yms. Huoli yrittäjänä on iso sekä taloudesta, mutta varsinkin terveydestä. 

Keijo on etätyössä ja lapset etäopetuksessa

Gradia Jämsässä (2.aste) on siirrytty etäopetukseen. Tilanne huolettaa ja aiheuttaa muutoksia työhön ja arkeen. Etätyö on tuttua ja verkon yli pystyy hoitamaan ison osan asioista.Minulle terveys on tärkein eli en murehdi työasioista tai taloudellisista vaikeuksista. Ymmärrän kuitenkin pienyrittäjien ahdistuksen ja vaikeudet ja haluan osaltani tukea paikallisia toimijoita ostamalla heiltä.

Tapahtumien tuottajana pohdin pienienkin tapahtumien järjestämisen mielekkyyttä.

Liikuntatottumuksiin ei vaikuta mitenkään, koska viihdyn yksin ja pienissä porukoissa metsälenkeillä ja meillä on kotona pihakuntosali. Tallissa on traineri.

Huolestunut olen 8 ja pyrin noudattamaan THL:n ja UM:n suosituksia ja ohjeita. 

Idan avopuoliso on karanteenissa ja Ida asuu vanhemmillaan

Maastohiihtoa olen harjoitellut normaalisti, tosin olen usein käynyt hiihtämässä Jyväskylässä Ladun Majalla vasta iltapäivällä klo 15 aikoihin, sillä aamupäivällä siellä on melkein se 500 henkilöä aina ladulla ja parkkipaikatkin ovat tiukassa 😀 

Arjessa korona näkyy niin, että yliopistolla liikuntatieteellisen gradua kirjoitetaan etänä, läsnäolotapaamiset ja kirjastokäynnit on jätetty pois. Muutenkin yo on siirtynyt etäopiskeluun. Liikunnanopettajan duuniin alakoululle olen vielä tällä hetkellä menossa tämän viikon torstaina ja perjantaina, ellei ohjeistus muutu. Meillä on ulkoliikuntaa, sillä sisäliikunta kiellettiin.

Avopuoliso palasi Espanjasta suunnistusleiriltä ja jäi ohjeistuksen mukaan karanteeniin kotiimme, itse tulin asumaan vanhempieni luokse. Täällä majailee myös lukiolainen siskoni, koska lukioissa etäopiskellaan nyt myös.
____________________________ 
Asteikolla 1-10 olen huolestunut tilanteesta 9. Kaikille riskiryhmäläisille varotoimenpiteet eivät ole lainkaan liioiteltuja, ja omalla toiminnallani eli THL ohjeistuksia noudattamalla pyrin edistämään viruksen kuriin saamista. Toivon päättäjiltä rohkeita ja nopeita päätöksiä, odottamalla asia ei parane.