XC Party Master Arto Tikkala – tulinen rakkaus lajiin vie miestä mäessä!

Saammeko esitellä uusi XC Party Master: Arto Tikkala

Arto on MTB -valmennustiimin tuorein vahvistus. Hän tarjoaa osaamistaan ja kilpailijakokemustaan verkkovalmennuksissa ja leireillä. Sympaattinen ja tiimihenkinen Arto on opiskellut valmennusta, ja hän vetää yhteislenkkejä osana verkkovalmennuksia sekä Seinäjoella että Oulussa, ja sparraa verkkovalmennustiimien suljetussa ryhmässä.

Arto viihtyy myös suksilla ja kokee, että liikunnanilo on kantava voima, olitpa sitten aloittelija tai kokenut kisakuski. Tehdäänpä Artolle pieni haastis!

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen liian myöhään, mutta tulisesti urheilusta innostunut maastopyöräilijä.

Tulen Pohjanmaalta ja jyrkät ylämäet on vahvuuteni. Hmm… ristiriitaista.

Mikä on MTB:n rooli elämässäsi?

Kahden viikon pakollisen off seasonin aikana sen voi aina todeta: MTB:n rooli elämässäni on merkittävä.

Mitä haluat antaa valmennettaville?

Jos joku saisi minun opeilla loppuelämäksi kipinän urheiluun, niin se olisi hienoa. Reenit, kisaan valmistautumiset, ajoasennot ja -tekniikat tulee siinä sivussa.

Suosikkitreenipaikkasi?

Maastopyöräily: Iso-Syöte. En usko että missään päin maailmaa on parempaa maastopyöräilypaikkaa. Maastopyöräily on siellä vain yksinkertaisesti mukavaa! Syöte olisi täysi 10, jos siellä vielä olisi joku pitkä >15min nousu.

Maantiepyöräily: Calpe oli tosi hieno paikka ja tekisi mieli sanoa että se. Mutta kyllä Mallorca vain on legendaarinen! Varsinkin viime keväänä kun oltiin Port de Pollencassa, niin tuntui että nyt oma paikka löytyi.

Lempiruoka?

Tähän kuuluisi vastata joku pasta tai vaikka kukka-, parsakaalilaatikko. Mutta rehellinen vastaus on pakastepizzat. Jostain syystä tykkään niistä enemmän kuin ravintolan pizzoista. Ne on myös minulle ylivoimaista tankkausruokaa, jos olen onnistunut reenaamalla kuluttamaan kaloreita. Seuraavaksi päiväksi on yleensä tarjolla karhunvoimat.

Täysjousto, fat vai jäykkäperä?

Täytyy vastata hieman poliittisesti: Parhaimmillaan jäykkäperä on mukavin pyörä reenata, ja joka vuosi haluankin jossain kisassa koittaa jäykkäperää. Mutta täysjousto on Suomessa nopein, joten ajan sillä kisat.

Läskipyörän kanssa en ole oikein koskaan päässyt sinuiksi. Tykkään olla aktiivinen pyörän päällä ja jotenkin läski ei vain kannusta siihen.

Suosikkileffa?

Olen suuri sarjakuvaelokuvien fani. Ehkä sen jopa voisi laskea yhdeksi minun harrastuksekseni. Paras yksittäinen leffa niistä on Avengers Infinity War. Ja nyt kun kerta päästiin asiaan, niin Captain America on paras hahmo. Kuinka pitkän vastauksen tähän saa antaa? 🙂

Suosikkitreeni?

Ehdottomasti joku tehoreeni. Viime vuosien ykkösreeni on ollut 5 x (15min+5min). Reeni menee siten, että ajan PK:n yläalueella 15min ja 5min Ank-kynnyksen yläpuolella, 15min teho säilyy samana, mutta jokainen 5min on edellistä kovempi ja 2 viimeistä 5 minuuttista mennäänkin jo täysillä. Minulle reeni toimii, saan hyvin itsestäni irti ja hyvän flown lopuksi.

Lempi musa?

Yleensä tähän vastataan että tykkään vähän kaikenlaisesta musiikista. Minun tapauksessa se saattaa pitää paikkansakin. Soittolistaltani löytyy A. Aallon Rytmiorkesteria, Opethia, Mokomaa, Suvi Teräsniskaa. Jos kuitenkin yksi musiikki tyyli pitää valita niin se on proge.

Millä pyörillä ajat?

Maantiepyörä: Augment Aero Road Täysjousto: Augment Fully CX: Croc Park

Mitä harrastit nuorena:

Han Moo Do, lumi- ja rullalautailu

Kiitos Arto ja vielä kerran tervetuloa tiimiin!

Arto leirillä ja valmennuksissa!

Arton kanssa pääset treenaamaan Pikku-Syötteen Ystäviä ja multisporttia -leirillemme 14.-16.2.2020! Hän koutsaa siellä Lieven De Rycke kanssa MTB -lenkeillä Syötteen tykkylumimaisemissa! Aivammahtavaa!! Lähe meidän messiin kohti talven treenejä ja Himos Epic MTB tapahtumaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *