XC Party Master Rovaniemeltä – Irina Nousiainen

Tervehdys! Olen aikuisiällä kestävyysurheilusta innostunut aktiivi-kilpakuntoilija. Maaseudun lapsena ei ollut mahdollisuutta päästä urheiluseuratoimintaan tai kilpaurheilun pariin kiinnostuksesta huolimatta. Onnekseni Hämeessäkin pääsi silloin hiihtämään koulumatkoja ja nauttimaan keväthangista. Niinä hetkinä monesti kuvittelin olevani kilpahiihtäjä 😀

Olen siis lähtöisin Hämeestä, Lopelta. Tie sieltä vei nuorena Inariin, Espooseen, Rovaniemelle, Keski-Suomeen ja takaisin Rovaniemelle. Täällä toimin yrittäjänä.

Mitä kestävyysurheilu sinulle merkitsee?

Se on elämäntapa ja tapa saada energiaa muuhun arkeen.Samalla pystyn nauttimaan luonnosta ja edistämään omaa terveyttä.

Ketkä ovat merkityksellisimmät ihmiset urheilijaurasi varrella?

En osaa ajatella urheilua urana. Enemmänkin aktiivi kilpakuntoilija. Merkityksellisiä ihmisiä on silti ollut useampia, jotka ovat kannustaneet ja olleet esimerkkeinä.

Paras treenipaikka ulkomailla?

En ole varsinaisesti leireillyt ulkomailla, muuta kuin lomamatkojen yhteydessä. Itävallan Alpit oli todella vaikuttavat ja siellä sai helposti pitkän treenin, kun kävi huiputtaa jonkun vuoren huipun. Ruotsin Kiirunan seudulla on todella hienoja paikkoja. Se on aika kotoinen paikka. Kallistun Kiirunaan, koska se on täältä Rovaniemeltä helposti saavutettavissa.

Kerro parhaasta hiihto/juoksukokemuksestasi

Vaikea sanoa parasta. Kaikki kisat ovat olleet omalta osaltaan hienoja ja mieleen painuvia onnistumisineen ja epäonnistumisineen.

Ensimmäiset kerrat ovat olleet todella tunteita herättäviä. Lähtiessä ei oikein tiedä eikä ymmärrä mihin on menossa. Kun maaliviivan lopulta ylittää, niin se tunneryöppy on aika huikea , kun on ylittänyt itsensä. Hiihdossa Finlandiahiihto vuonna 2009, polkujuoksussa Nuts Pallas-Hetta 2016, sekä SM-hiihdot ja polkujuoksun MM-kisat ovat olleet säväyttäviä.

Polkujuoksu vai hiihto?

Se menee täysin vuodenaikojen mukaan. Talvella hiihto ja kesällä polkujuoksu.

Lempipaikka Suomessa?

Takapihalta nouseva vaara, Ounasvaaran isorakka.

Lempimusa?

Se menee fiiliksen ja tilanteen mukaan. Välillä soi poppi, välillä rokki ja välillä jopa klassinen.

Mitä muut Salomonin Teamissa ei sinusta tiedä?

Taitaa olla paljonkin asioita, joita eivät tiedä. ;D Yksi hauska tuli mieleen. 5000m Keski-Suomen piirinmestari toistaiseksi elämäni ainoassa ratajuoksukilpailussa. Hahaaaa!!!:D

Kumman kaa? 

Iivo vai Rise? 

Tätä ei edes tarvitse miettiä….Rise! 

George Clooney vai Bradley Cooper? 

Kääääk….Piti googlettaa ketä nää tyypit on, kun en ollut varma. Kumpikaan ei hirveästi sykähdyttänyt, mutta sanotaan pikaisen tsekkauksen jälkeen George Clooney ulkonäön perusteella!:D 

Koira vai kissa? 

Koira.  

Kisarutiinit? 

Peruskaava on varmasi sama kuin kaikilla kisaan valmistautuessa. Omat ovat aamupala 3h ennen kisaa ja kisan jälkeen heti coca-colaa. 

Miten rentoudut? 

Voi, tapoja on niin paljon! Urheilu on tietenkin yksi tapa nollata päätä ja saada veret kropassa liikkeelle. Sen lisäksi hyviä ja tärkeitä tapoja ovat mm. vaellukset, hiljaa sohvalla makoilu, nauraminen, hyvä seura, ruoka, valikoidut hyvät tv-sarjat. Askareet, jossa näkee oman käden jäljen rentouttaa. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta siinä muutama esimerkki. 

Kiitos Irina ja tervetuloa tiimiin! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *